Dol en la restauració

Mor de manera sobtada l’amo del Taktika Berri

  • Julián Fernández Mendiburu i la seva dona, Carmen Erdocia, van fundar el 1995 un dels restaurants bascos més populars de Barcelona

  • Taktika Berri: demana truita i bacallà i calla

zentauroepp42454214 taktika berri onbarcelona180315184105

zentauroepp42454214 taktika berri onbarcelona180315184105 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La gastronomia barcelonina està de dol. Julián Fernández Mendiburu, amo de Taktika Berri, ha mort aquest diumenge 6 de febrer. La mort ha sigut sobtada, segons ha informat el col·lectiu gastronòmic Casacas Rojas.

Ell i la seva dona, Carmen Erdocia van obrir el restaurant al carrer de València el 1995 (mantenen les butaques vermelles que un dia van ser un símbol de la distinció) i de seguida van aconseguir convertir-lo en un dels referents de la cuina basca a la capital catalana. També hi treballen els seus fills, María i Iker.

Una barra de pintxos sempre a vessar

La barra de pintxos i els dos menjadors del Taktika Berri sempre estan a vessar. Molts van a la recerca de la truita: petita i xata, amb molta ceba guisada, poca patata i sucosa, que molts situen entre les millors de la ciutat. De fet, aquest és un dels cinc restaurants favorits de Barcelona de Martín Berasategui.

Notícies relacionades

La relació qualitat-preu, el tracte familiar i especialitats, com l’esmentada truita i el bacallà, han generat una legió de seguidors que avui estan orfes de Julián.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dimarts 8 de febrer al tanatori de les Corts.