Recepta de marmitako
MARMITAKO
Ingredients
375 g de llom de tonyina vermella
350 g de ceba vermella
200 g de pebrot verd italià
150 ml d’oli d’oliva
200 ml de vi blanc
225 g de polpa de romesco
200 g de tomàquet molt madur
1,5 kg de patata de bullir
2,5 l de fumet de peix
Piparres basques
Elaboració
Talleu la ceba i el pebrot verd en ‘brunoise’.
Cuineu-ho durant 40 minuts en oli d’oliva i a foc baix.
Incorporeu el tomàquet picat i cuineu mitja hora més a foc mitjà.
Afegiu-hi el pebrot de romesco i cuineu-ho 15 minuts més.
Apugeu el foc i afegiu-hi el vi, deixant que s’evapori l’alcohol.
Incorporeu-hi les patates i ofegueu-les deixant que absorbeixin el gust del sofregit.
Suqueu-ho amb el fumet i coeu l’estofat durant una mitja hora deixant que el brou es vagi espessint però sense deixar que s’engreixi més del compte. Ha de ser un brou amb textura de salsa lligada però sense deixar que s’espesseixi.
Incorporeu-hi fora del foc la ventresca de tonyina tallada en daus de 3x3 centímetres (o al gust) i tapeu-ho.
Deixeu que s’acabi de fer fora del foc durant tres minuts amb la tapa posada.
Acompanyeu-ho amb piparres basques regades amb oli d’oliva i sal grossa en un platet a part i serviu-ho.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Vine a escalar i apunta’t a competir: s’obre el termini d’inscripcions
- turisme cultural La Cerdanya a través de les esglésies romàniques
- caminada popular De ruta pels paratges de la riera de Rajadell
- EXPOSICIONS El Balloon Museum d’‘Emily in Paris’ aterra a Barcelona