Proposta tardoral

Bolets: dos bons menús temàtics i una guia completíssima

  • Els restaurants Nectari i Solc es rendeixen als bolets amb unes propostes gastronòmiques d’alta volada

  • L’indispensable llibre ‘Bolets dels Països Catalans i els seus noms populars’ s’actualitza en la seva segona edició

Bolets: dos bons menús temàtics i una guia completíssima
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

I gairebé sense haver-nos canviat la màniga curta per la llarga, la tardor ja és aquí. ¿I quin és el producte estrella d’aquesta estació de l’any? Sí, l’has encertat: els bolets. Els plats cobren un coloret marronós amb aquestes meravelles que arriben dels boscos i que tant joc donen a la cuina.

Per celebrar que han tornat, et proposem dos bons menús temàtics de bolets i un llibre que et faran oblidar l’estiu en un parell de queixalades.

Nectari

Hi ha pocs xefs tan inquiets com Jordi Esteve (Nectari), sempre atent al que li brinda cada temporada. I, és clar, en aquesta època disfruta de valent amb els bolets. Per això proposa un menú que servirà fins al 27 d’octubre: comença amb una amanida que juga amb diferents textures de bolets (saltejats, en carpaccio, en crema), continua amb una crema de trompetes de la mort amb núvol d’ou i perfum de tòfona, continua amb uns raviolis amb carpaccio de bolets i un ànec a baixa temperatura amb trompeta groga i cremós de patata i acaba amb un gelat d’avellana i rovelló confitat. Costa 65 euros sense begudes.

Nectari. Carrer de València, 28.


Solc

El restaurant de l’Hotel Majestic sempre celebra jornades gastronòmiques trimestrals, i en aquesta ocasió tocava un menú de bolets que han dissenyat Nandu Jubany i David Romero, el xef executiu de l’hotel. Comença amb una tapa de bolets variats cridada ‘Bolets a concurs’. ¿Per què aquest nom? Doncs perquè els comensals hauran de descobrir quins bolets hi ha al platillo i escriure’ls en un paper que entrarà en un sorteig d’estades a les suites de l’hotel.

Seguim amb el menú. Prossegueix amb uns rovellons i verat temperat en escabetx suau de cítrics. Rere aquests tastets, arriba el primer plat: ous a baixa temperatura amb rossinyols i camagrocs. El plat principal és espatlla de vedella amb boletus del Pirineu i pastanaga fumada. Tanca el menú una ‘ganache’ de xocolata i xampinyó de París amb pols de trompeta de la mort. El menú estarà disponible les nits de dimecres a dissabte fins a mitjans de desembre. Costa 56 € sense maridatge.

Notícies relacionades

Solc. Passeig de Gràcia, 68 (primer pis de l’Hotel Majestic).


‘Bolets dels Països Catalans i els seus noms populars’Aquesta guia, llançada el 2013, recull en la seva segona edició, actualitzada d’acord amb la nova classificació científica, 390 espècies de bolets amb la seva respectiva foto, descripció, hàbitat, nom en llatí, nom en català i en les variants locals i populars, a més de dues icones, la de toxicitat i la d’hàbitat. Són més de 500 pàgines pràctiques i rigoroses que resulten indispensables per a qualsevol amant dels bolets i que desperta l’interès de qualsevol. Els seus autors són Josep Maria Vidal, llicenciat en Ciències Biològiques per la UAB, expert en bolets i membre de diverses associacions micològiques, i Enric Ballesteros, doctor en Biologia per la UB, ecòleg de camp i naturalista especialitzat en ecosistemes aquàtics.

‘Bolets dels Països Catalans i els seus noms populars’

390 espècies de bolets amb la seva respectiva foto, descripció, hàbitat, nom en llatí, nom en català i en les variants locals i popularsdues icones, la de toxicitat i la d’hàbitat