Queixalades d’alt vol
Chickoa: pollastres a l’ast amb la firma de Paco Pérez
El restaurant de Sant Antoni fa pollastre de granja de l’Empordà a l’ast prèviament macerat durant 24 hores amb una barreja de 15 herbes fresques i vins

A Pluma, Cresta Colorada, Els Pollos de Llull, Heat & Fresh, Pollos Rikos... La divisió de bons restaurants de pollastre a l’ast a Barcelona té nou membre: Chickoa (Borrell, 85) ha arribat al barri de Sant Antoni. Igual que el seu rètol giratori a la façana, fa poquet que dona voltes a la graella, des de finals de novembre, però han jugat amb dos avantatges: jugar amb un productàs com el pollastre de granja de l’Empordà i altres ingredients de proximitat i tenir l’assessoria de Paco Pérez, el tercer cuiner espanyol amb més estrelles Michelin, amb cinc, darrere de Martín Berasategui (12) i Jordi Cruz (6).
El xef ha creat una fórmula per donar gust de l’animal, que es fa al forn de carbó vegetal, macerant-lo prèviament durant 24 hores a partir d’una barreja de 15 herbes fresques i vins que, com l’au, arriben de l’Empordà. Amb armes així, com ha de sortir malament el brou de pollastre de benvinguda, amb un puntet picant i calorós que reanima el més deprimit per la pandèmia. O com no han de ser fines, fines, en forma i textura, les croquetes.
El pollastró, espectacular
I així seguiríem amb la breu però imbatible carta: les aletes, que pots demanar amb salsa picant o amb quètxup de chipotle; els ‘fingers’ esponjosos i tendres; l’escalivada feta al carbó, el moniato al forn amb mel, ‘ras el hanout’ i cibulet... Tot això es pot menjar al seu ampli local, emportar-s’ho a casa o demanar-ho a domicili.
Notícies relacionadesPerò ja que parlem d’estrelles, a Chickoa n’hi ha dos que més que lluir enlluernen: l’espectacular i sucós pollastró, que abans de passar per la brasa ha sigut cuinat al buit a baixa temperatura, i el mollete de la casa, amb un pa cruixent de massa mare que amaga contracuixa de pollastre, ruca, mozzarella, maionesa amb fines herbes i cacauets. Mereixen la visita, sens dubte.
Un detall que resulta curiós és que, sent un restaurant consagrat al pollastre, tingui un parell de bocates de carn vegetariana: porten heura.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?