Prepara el pitet

5 bons restaurants que has de conèixer abans que acabi el setembre

  • Les vacances s’han acabat i aquí no hi ha treva: continuen obrint nous (¡i bons!) establiments que mereixen una visita. Almenys aquests cinc

5 bons restaurants que has de conèixer abans que acabi el setembre

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El setembre ha començat calentó, i no només en l’aspecte meteorològic. També en el gastronòmic. Com comença a ser habitual, les obertures de nous (¡i bons!) restaurants a Barcelona que no et pots perdre marquen una agenda frenètica. ¡I tot just acaba de començar el curs! Pren-ne nota... i que aprofiti.

1. Imprevist

Es van conèixer al restaurant Caelis de Romain Fornell, són tres italians i un equatorià, dos cuiners, una cambrera i un sommelier: tots quatre, Isabella Vivarelli, Alberto Jaime León, Luca Pinna i Raffaele D’Avico, han creat un restaurant, l’Imprevisto, amb plats atraients i suggestius, una carta de vins amb intenció i un servei somrient i eficaç. Aquí t’ho expliquem tot sobre l’Imprevisto.

2. Bar Roma

Gala Masetti i Jordi Saavedra provenen de l’‘escola Adrià’ i han debutat com a propietaris amb un bar d’entrepans formidables. Aquests nous-vells bars, rescatats per cuiners amb poder gastro i que no volen enredar-se en complexitats de caça major. Carta molt curta, amb èmfasi en els bocates, i amb el desig d’obrir una línia de plats o platillos, tot i que els limiten l’espai i la maquinària. Per preparar els brioixos al vapor –per al planxat de tòfona i el de papada– han hagut de llogar espai en un obrador. Aquí t’expliquem més extensament com és el Bar Roma.

3. Can Calopa

Enmig de les 8.300 hectàrees de poblada espessor d’arbres de Collserola, una particularitat: la masia Can Calopa de Dalt, projecte vinícola amb arrel social. I encara una altra peculiaritat: des de fa 20 anys hi elaboren l’únic vi barceloní, etiquetat com a Vinyes de Barcelona, en terrenys de propietat de l’ajuntament. I una tercera característica: a La Vinoteca de Can Calopa es menja i es beu bé, a gust i amb vistes i compromís. Així va ser la visita de Pau Arenós a Can Calopa.

4. Urgell Londres

Notícies relacionades

Cantoner, com assenyala el seu nom, l’Urgell Londres és propietat de Santi Olivella, veterà de la restauració barcelonina, que va defensar a principis de segle el Cata 1.81, plaça que ocupa avui el restaurant Haddock, i on van fer famosos els macarrons amb xocolata blanca i sobrassada. Aquí t’expliquem com han actualitzat aquest plat que prepara el xef Moussa el Yamlahi, nascut a Tànger, que mai ha tastat el porc. Benvinguts a Urgell Londres.

5. Anita’s

Ubicat a l’enorme plaça de la Rosa dels Vents, sota l’Hotel W, aquest agradable xiringuito-cabana serveix els plats més de moda d’‘street food’ a gairebé qualsevol hora del dia. En aquesta crònica t’expliquem els plats més destacats d’Anita’s (espòiler: els seus ‘smashed burgers’ competeixen per ser les millors de la ciutat).