Retorn de luxe

Quique Dacosta torna en gran a Madrid

  • El xef, amb tres estrelles Michelin, dirigirà a partir del 15 d’abril cinc espais gastronòmics al renovat hotel Mandarin Oriental

Quique Dacosta torna en gran a Madrid
2
Es llegeix en minuts

Quique Dacosta, amb tres estrelles Michelin pel seu restaurant homònim a Dénia (Alacant), torna en gran a Madrid. Després de fer un primer intent la dècada passada amb Sula, ara s’ha posat al capdavant de la gastronomia del renovat Mandarin Oriental Ritz de Madrid, que pretén convertir-se en una de les destinacions culinàries més innovadores d’Espanya gràcies als seus cinc espais gastronòmics. A partir d’avui ja es podran realitzar reserves a través de la pàgina web mandarinoriental.es per disfrutar d’aquestes creatives propostes que veuran la llum el 15 d’abril, després de la renovació més important en la història de l’hotel.

Els cinc nous espais gastronòmics es complementaran amb els renovats salons del centenari hotel, com el Saló Reial i el Saló Felip IV, tots dos amb vistes al Museu del Prado, que han sigut restaurats per tornar a acollir els millors esdeveniments i celebracions familiars.

Més de 50 professionals

Sota la direcció de Dacosta, s’incorporen a l’hotel els cuiners Juan Antonio Medina Gálvez i Ricard Tobella Llerena, la sommelier Silvia García Guijarro i el ‘bartender’ Jesús Abia Olmedo, que seran els directors d’una ‘orquestra’ composta per més de 50 professionals. «Estem realment il·lusionats per estar en una ciutat tan meravellosa i alhora tan exigent com Madrid», comenta Quique Dacosta.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Els cinc espais són aquests:

Deessa. Alma Mediterránea, amb clar protagonisme del rebost madrileny i el producte de proximitat, i des d’una perspectiva totalment avantguardista. Oferirà dos menús degustació: el de clàssics de Dacosta i el Contemporani QDRitz, amb plats exclusivament dissenyats per a aquest escenari acabat d’inaugurar. Tindrà una taula a les cuines de l’hotel per veure de prop la coreografia de tot l’equip de cuina en marxa.

Palm Court. Sota la recuperada i impressionant cúpula de vidre presenta una carta que manté vius els sabors clàssics del Ritz, afegint-hi modernitat, lleugeresa i innovadores tècniques. Per als amants del dolç, reinterpretarà la tradicional ‘pâtisserie’ francesa.

Champagne Bar. Amb capacitat per a vuit comensals, ue podran maridar xampany, cava o Corpinnat amb plats expressament pensats per crear les millors harmonies. 

Notícies relacionades

Pictura. La seva barra, amb una galeria de retrats, en què han participat coneguts artistes i creadors espanyols, evoca la paret d’un museu des d’una mirada contemporània i actualitzada, d’acord amb la proposta de cocteleria: una fusió de dinamisme, versatilitat i classicisme amb un toc avantguardista. Tindrà una col·lecció de còctels creats amb tècniques culinàries, com infusionar o cuinar a baixa temperatura, amb ingredients que mantenen un vincle amb els platets dissenyats ad hoc per a cada un.

El Jardín del Ritz. Obert durant tot l’any, comptarà amb una carta amb què es viatja per diferents cuines del món.