Arda Güler deixa el Reial Madrid a només quatre punts del títol

Un gol del davanter turc a la mitja hora de joc dona el triomf als blancs, que van jugar amb molts suplents contra la Reial Societat pensant en el duel de dimarts contra el Bayern.

Arda Güler deixa el Reial Madrid a només quatre punts del títol

fermín de la calle

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El Reial Madrid és a quatre punts de guanyar la lliga. Poc va importar que Ancelotti fes ahir a la nit un onze pensant en Múnic, on dimarts jugarà l’anada de semifinals de Champions. La solvència dels blancs, que només van necessitar dues ocasions per marcar, va definir un partit en què la Reial Societat va evidenciar quin és el seu taló d’Aquil·les aquesta temporada, la falta de gol. Els d’Imanol van disposar d’oportunitats clares i van mostrar entusiasme, però la seva alarmant falta de gol va convertir el gol d’Arda Güler en decisiu.

Ancelotti va relaxar el gest al Reial Madrid donant oportunitat als meritoris del vestidor blanc a Anoeta. Un duel exigent per la necessitat dels donostiarres, que estan lluitant per una plaça europea, però l’avantatge a la Lliga li permetia treure un onze inèdit en el Madrid d’aquesta temporada: Kepa, Fran García, Militão, Arda Güler, Dani Ceballos, Modric, Brahim, Joselu... Davant una Reial poderosa amb Oyarzabal, Kubo, Barrenetxea, Merino, Zubimendi... Equip de gala i el cel de Donosti que descarregava a bots i barrals per donar més vertigen a un partit ja atractiu per si sol.

La primera part va ser entretinguda, amb tots dos mirant d’imposar el seu joc i la Reial intentant rendibilitzar la falta d’acoblament dels visitants. Kepa disparava el suspens a la sortida de la pilota i els jugadors blancs, Ceballos i Güler, no acabaven de connectar-se. Els txuri-urdin entraven amb velocitat per les bandes, on Galán i Barrenetxea es mostraven especialment actius. El partit s’acostava a la mitja hora quan la Reial va avisar amb un xut de Turrientes després que Oyarzabal confirmés que Militão no està encara per a Múnic. El Madrid va respondre amb una altra centrada des de la dreta que es va passejar per l’àrea abans que Arda Güler arribés al fons per marcar. Gol similar al del triomf de Bellingham contra el Barça després de la passada de Lucas Vázquez. Tant que confirma que aquest Madrid ataca més per la dreta, 25 gols contra 15, malgrat tenir Vinícius per l’esquerra.

Tocats pel gol, els donostiarres van trepitjar l’accelerador i fins i tot van arribar a empatar tres minuts després, arran d’una pèrdua de Tchouaméni a la sortida que Oyarzabal no va aprofitar, però sí Kubo en el rebuig. Ara bé, el VAR va avisar Munuera Montero per falta de Barrenetxea a Tchouaméni i el gol va ser anul·lat.

Calendari difícil

Notícies relacionades

Passada l’hora del segon temps, els entrenadors van començar a moure l’arbre; començava un Imanol que veia com la Reial Societat es complicava la vida en aquest final de temporada en el qual s’està jugant la plaça europea amb el Betis i el València. Perquè els donostiarres s’han d’enfrontar encara al Barcelona, a l’Atlètic, al Betis i al València. Zakharyan va sortir per Turrientes i Becker per Barrenetxea. Carletto va respondre posant Valverde i Vinícius per Ceballos i un Arda Güler que coquetejava amb l’expulsió perquè havia vist una targeta groga per protestar. I després Camavinga i Rüdiger li van ficar múscul sortint per Brahim i Fran García, i així enviaven Nacho al lateral.

Els canvis van animar el partit i van inquietar més un Ancelotti que en la segona part amb prou feines havia patit cap ensurt. Un altre dia a l’oficina d’un Reial Madrid que guanyarà la Lliga sense enlluernar, però fent un exercici de suficiència i maduresa, malgrat tenir una plantilla molt jove. La Lliga ja està a quatre punts.