El Barça reacciona en defensa i Parker afina l’atac

Els blaugranes van viure dels 13 punts d’avantatge del primer quart fins que l’Olympiacos va exigir un plus d’encert. A Parker li va donar un cop de mà Abrines.

Jabari Prker intenta una baneja entre Fall y Sikma.

Jabari Prker intenta una baneja entre Fall y Sikma. / Alejandro García / Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La reacció, obligada, es va produir. De l’esforç abnegat i sofert del col·lectiu va emergir la fina figura de Jabari Parker, un NBA, per aportar l’aplom i l’encert imprescindibles per guanyar l’Olympiacos. El Barça respira per viatjar a Grècia amb l’eliminatòria igualada, però no podrà permetre’s ni una distracció. Ha de guanyar un dels dos assalts si vol tornar a Barcelona per solucionar l’eliminatòria al Palau. Tret que s’imposi als dos partits en territori aliè, cosa que exigirà actuacions fins i tot millors que la d’ahir a la nit.

Parker va encarrilar el partit al primer quart (11 punts) i el va liquidar al quart (va acabar amb 24) amb dos oportuns triples perquè el marcador passés del 63-61 al 74-64. El va secundar Àlex Abrines amb dos més perquè el Barça amarrés el resultat (77-69). Al cinc grec li va faltar temps i forces per recuperar la distància.

Perfil més sever

L’auge anotador del Barça no va ser producte de la sobrevinguda debilitat defensiva de l’Olympiacos, que va mantenir la seva agressivitat sense arribar a acovardir els blaugrana, exigits a mostrar el seu perfil més sever en una situació delicada que podia tornar-se dramàtica. Al primer quart, per exemple, Parker va disposar de tres accions consecutives de dos més un i va estirar la seva anotació. Els blaugrana no podien sucumbir a la intimidació forastera, coneguda i soferta a la nit inaugural, i van respondre igualant la duresa i la intensitat dels grecs.

Georgios Bartzokas al veure que la jornada no discorria tan rodada, va reafirmar el missatge de la defensa exigint als seus que eliminessin les concessions als llançaments i va començar el segon quart amb el quintet del tot renovat. Els cinc nous van començar a llimar diferències fins als quatre punts (34-30), que al descans es va eixamplar (43-37). El Barça va caminar una estona en zona per recuperar l’alè. A la banda, els fisios miraven de reparar el turmell de Rubio, que havia substituït Satoransky al quintet inicial sense incrementar la producció anotadora: zero punts al descans.

En vista de les dificultats més grans que va trobar, l’Olympiacos es va bolcar en els llançaments triples. Només encertava Peters (dos de dos) en una mitjana global pírrica (4 de 18) i que contrastava amb l’encert del Barça (4 de 7). Vesely va multiplicar la seva anotació respecte al primer partit (de 3 tirs lliures a 10 punts).

Mínim avantatge grec

Notícies relacionades

El punt d’inflexió va arribar al minut 27 quan Olympiacos va adquirir avantatge. William-Goss va convertir el 54-50 en el 54-55 que va induir Roger Grimau a demanar temps. Hernangómez va emergir per replicar l’exmadridista en l’intercanvi d’atacs i va evitar que el mal fos empitjorés abans del parcial decisiu (60-57).

La renda del principi, tan valuosa (13 punts), va permetre al Barça sobreviure en els moments més espessos de l’enfrontament malgrat que gairebé ja s’havia evaporat. Les quatre faltes que van patir gairebé al moment William-Goss i Canaan van deixar el quintet grec per al tram decisiu sense els seus principals anotadors. Són, també, els seus principals líders. Peters es va quedar sol, insuficient davant el poder blaugrana que va liderar Parker.