La dona rècord que prefereix el silenci

La davantera colombiana Mayra Ramírez va arribar al gener al Chelsea després que el club ‘blue’ pagués un traspàs al Llevant de 500.000 euros, un dels més alts del futbol femení.

La dona rècord que prefereix el silenci

L. B.

1
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La futbolista és el centre d’atenció per naturalesa. Per a unes és una benedicció, però hi ha qui prefereix passar desapercebuda, malgrat ser protagonista d’un dels fitxatges més cars del futbol femení. Fa pocs mesos que Mayra Ramírez (Sibaté, Colòmbia, 1999) vesteix la samarreta del Chelsea. Va arribar a Londres després d’un traspàs rècord: 500.000 euros va pagar l’entitat blue per ella al gener al Llevant UD.

Tanmateix, sempre ha fugit de l’atenció. Mayra és de les que prefereix mantenir-se al marge del soroll, és més feliç amb la pilota que davant d’un micro. I això no és una conseqüència de la fama. Des de petita ha sigut de les que treballa en silenci, i deixa que els seus èxits parlin per ella. Quan va començar a jugar, ho va fer al carrer. Al lloc on tots els infants se senten lliures amb la pilota, on no hi ha mètriques ni balanços. Llavors, l’únic que importa és el talent. I Mayra sempre ha tingut un què especial.

Lesió greu

Notícies relacionades

La van fitxar per al Real Pasión i, després de passar per un parell de clubs a Colòmbia, inclòs l’Independiente de Medellín, el de més renom del seu país, va aterrar a Espanya el 2020. Abans, però, va estar a una visita de retirar-se. El 2017 i amb una oferta del PSG es va trencar el lligament encreuat i va decidir posar punt final a la seva carrera. El seu entorn i el seu mentor i primer entrenador, Jean Albert Martínez, la van fer canviar d’opinió. Va fitxar anys més tard per l’Sporting de Huelva en un viatge que no sabia el futur brillant que li oferiria. Amb ella, el conjunt andalús va quallar dues bones temporades. El seu desequilibri, malgrat el seu córrer desgarbat, li va servir per destacar. I el 2022 va fitxar per al Llevant, on va acabar d’explotar.

Un tarannà senzill, agraït i humil li han permès viure lluny dels marges. Va arribar a Londres acaparant portades, però ho va fer amb humilitat. S’ha guanyat un lloc en un equip que, des de la greu lesió de Sam Kerr, ha necessitat una atacant com ella.