família

Itàlia dona la raó a Juana Rivas després de separar els seus fills

El Suprem ordena que es redacti una altra sentència diversos anys després que un tribunal deixés un nen amb el pare i l’altre amb la mare.

Itàlia dona la raó a Juana Rivas després de separar els seus fills
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’equip jurídic espanyol de Juana Rivas va anunciar ahir que el Tribunal Suprem d’Itàlia ha admès el recurs presentat per la mare de Maracena (Granada), de manera que s’haurà de repetir el judici civil "que va separar els germans" al país del pare, Francesco Arcuri.

"La Cort de Cassació afirma que en el procés judicial es van vulnerar tant el principi de l’interès superior dels menors com diversos convenis internacionals firmats per Itàlia", va indicar en un comunicat el despatx del lletrat Carlos Aránguez.

El cas (la primera interlocutòria judicial és del 2016) va guanyar molta repercussió política i mediàtica quan Juana Rivas va ser condemnada per sostracció de menors davant la negativa de permetre que els seus fills tornessin a Itàlia amb el seu pare.

Notícies relacionades

La custòdia del fill gran va ser concedida a la mare de manera definitiva el març del 2023 i viu amb ella des del juny del 2022. Segons l’equip jurídic de Rivas, la sentència de cassació ressalta "la inaplicació de normes internacionals bàsiques". Una altra de les consideracions que fan que el Suprem italià anul·li la sentència del civil de Càller és la violació que aquest va realitzar "d’un principi bàsic, com és el de no separació dels germans, a l’haver disposat la custòdia d’un fill a la mare, a Espanya, i la de l’altre al pare, a Itàlia".

El Suprem, després d’anul·lar la sentència de la Cort d’Apel·lació de Càller, li reexpedirà el cas, perquè, amb una nova composició de magistrats, i atenent les consideracions efectuades en la sentència de cassació, en dicti una altra.