Menjar a l’aire lliure

Receptes de barbacoa: com donar-hi un toc diferent

La graella i les brases són els millors aliats per a les reunions socials durant les jornades d’estiu

Receptes de barbacoa: com donar-hi un toc diferent

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
J.E.

Amb l’arribada de l’estiu, les reunions socials canvien per complet. A tots ens agrada ajuntar-nos a l’aire lliure, disfrutar del bon temps... i de vegades, celebrar els moments més especials amb un bon homenatge gastronòmic.

A l’ajuntar tots aquests ingredients, a tothom li ve al cap la combinació perfecta: una barbacoa. Sempre hi ha algun conegut que disposa a casa d’un terreny amb jardí i pot ser el perfecte amfitrió per allotjar la brasa i preparar un bon banquet.

Tant si ets de gustos clàssics com si prefereixes innovar, et presentem les millors idees per sorprendre amb la teva barbacoa durant aquests mesos d’estiu.


Broquetes de xai a la graella

Ingredients: Carn de xai desossada i tallada a daus (800 g), 4 alls, oli d’oliva, 4 tomàquets, 2 cebes, 1 pebrot verd, suc de llimona, espècies (pebre, baies de ginebrer, menta fresca, romaní...), amanida (anelles de ceba i pebrot, rodanxes de tomàquet i cogombre...), vinagre de vi i sal.

Preparació: D’una banda, prepareu un adob amb oli, suc de llimona, all picat, pebre i herbes aromàtiques. Hi heu de marinar la carn de xai, deixant-la durant vuit hores a la part baixa de la nevera. Enfileu la carn en barnilles de broqueta, alternant-la amb trossos de tomàquet, pebrot verd, ceba i altres verdures, i la rostiu a la barbacoa durant uns 15 minuts.


Bombes de vedella i béicon

Ingredients: Carn picada, béicon tallat, all, julivert, sal i pebre molt.

Preparació: Piqueu l’all i el julivert i l’afegiu a la carn picada amb la sal i el pebre. Ho barregeu tot i deixeu reposar unes hores perquè es fusioni bé. A continuació feu les bombes amb la carn, de la mateixa manera que es preparen unes mandonguilles. Un cop fetes, les emboliqueu amb un tall de béicon i les poseu en una broqueta. Col·loqueu les bombes a la barbacoa i cuineu-les fins que el béicon estigui ben fet.


Broquetes morunes de pollastre al curri

Notícies relacionades

Ingredients: Menta, llima, curri, sal, pebre, pit de pollastre (600 g), all, dos plàtans i iogurt (300 g).

Preparació: Piqueu les fulles de menta i barregeu amb el iogurt, el suc de llima, el curri, la sal i el pebre. Talleu el pollastre en daus gruixuts i fiqueu-lo en una bossa de congelats amb part de la barreja anterior. Tota la carn ha de quedar impregnada amb la salsa. Deixeu la bossa a la nevera un mínim de dues hores, i conserveu al frigorífic la resta de la salsa. D’altra banda, peleu els alls i talleu els plàtans de forma transversal, a rodanxes d’uns dos centímetres. Enfileu a les punxes alternativament la carn, els alls i el plàtan i cuineu-ho a la graella durant uns 15 minuts, servint-ho posteriorment amb la salsa restant.