Més enllà del ‘sushi’
Ah-Un: no digui barbacoa, digui ‘yakiniku’
¿Difícil de pronunciar? Ho brodaràs en menys del que tardes a rostir uns quants talls de carn a la graella de qualsevol taula d’aquest nou restaurant
A hores d’ara de la pel·lícula, després de tants i tants anys de restaurants japonesos oberts a Barcelona, podria pensar-se que la gastronomia nipona té poc més a dir. Però qui s’agafi al ‘sushi’ està equivocat perquè establiments com Ah-Un (inaugurat fa un parell de mesos al carrer de Balmes, 55) venen a recordar-nos, per exemple, que al país del sol naixent els agrada la barbacoa tant com a nosaltres. ‘Yakiniku’, es diu, i pot ser de gas o de carbó (en aquest cas es diu ‘robata’).
Doncs bé, a Ah-Un, tu pots demanar un mix de ‘sashimi’ (de tonyina, de vieira, de salmó) de gran qualitat, i unes ‘gyozas’ de pollastre i uns ‘spicy estudiantina rolls’, faltaria més, però la graella que està encastada a cada taula és massa temptadora com per fer servir només els pals i renunciar a les pinces amb les quals agafar els talls de carn i rostir-los.
‘Wagyu’ ‘espanyola’ i de la regió de Miyazaki
Més enllà de l’‘exòtic’ que suposa fer de xef, resulta interessant la possibilitat de provar vedella de la raça ‘wagyu’ criada al nord d’Espanya i a la regió japonesa de Miyazaki, que té el mateix nivell de qualitat que la seva veïna Kobe, tot i que és menys coneguda a nivell internacional.
Notícies relacionadesÉs recomanable demanar algun dels menús amb carn, que venen acompanyats d’arròs blanc, sopa de miso, amanida de ‘wakame’ i ‘kimuchi’ (la versió japonesa del coreà ‘kimchi’, col fermentada picant).
Els preus van dels 22 € del menú més bàsic, el Kyoto (amb talls d’entranya, espatlla i agulla ibèrica de ‘wagyu’ i pollastre alimentat amb blat de moro), al més complet, el Wagyu Special, que costa 39,50 € i inclou llom de ‘wagyu’ de Miyazaki, llom, entranya, espatlla i llengua de bou.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apunts polítics de la setmana ¿Hi ha una ‘alerta ultra’ a Catalunya?
- La lupa Araujo i el Barça se separen
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- La torre de la Sagrada Família que va veure Gaudí fa 100 anys
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- El Govern català estudia invertir més en la llei de barris com a antídot a l’auge ultra
- Juan Rodríguez Teruel, director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO): "Seria un error pensar que hi ha més joves de dretes que mai"
- Manifestació del PP Feijóo clama pel final de Sánchez davant desenes de milers de persones
- Entrevista a La Sexta Salomé Pradas: "Vaig voler avisar Mazón a les 19.10 i no vaig poder"
- TELEVISIÓ I MAS Dues dones
