Gustos poderosos

¿Què fer amb un ou i un pa? 4 idees d’entrepans sensacionals

  • Oriol Martinez, de The Egg Lab, proposa quatre bocates senzills de preparar i deliciosos

¿Què fer amb un ou i un pa? 4 idees d’entrepans sensacionals

Ferran Imedio

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista

ver +

The Egg Lab Brunch va arribar fa un any i mig al barri de Sant Antoni (Sepúlveda, 80) per tocar els ous d’una manera deliciosa. Sobretot, amb propostes de ‘brunch’ durant tota la setmana. Un èxit que s’ha replicat a la zona alta (Ciutat de Balaguer, 14) amb The Egg Lab Street, on deixa de banda els ‘brunchs’ i serveix entrepans la base dels quals és el tresor gal·linaci. Els pots menjar a les dues minibarres a peu de carrer o demanar-los a domicili. ¿Qui ha dit ‘burger’?

Després de provar alguns dels seus bocates, demanem al seu responsable, Oriol Martinez, que ens aconselli sobre què fer amb un ou i un pa, i ell proposa quatre entrepans senzills, gustosos, d’aquests que acabes llepant-te fins al colze.

1. Amb ou remenat i béicon

A la carta de The Egg Lab Street i The Egg Lab Brunch apareix sota l’epígraf ‘Classic’. I el seu gust, sens dubte, ho és. No falla.

  1. Marcar en una paella o en una planxa amb mantega un pa de brioix de Forn Sant Josep perquè faci crosta i la molla no s’amari tant amb el farcit que cal posar després.

  2. Cuinar el béicon al forn o la paella.

  3. Fer un ou remenat a foc molt lent perquè quedi melós. Si s’hi posa una mica de mantega sortirà més cremós. L’ou ha de ser fresc de gallines criades en llibertat.

  4. Col·locar a la base l’ou remenat, el béicon i per sobre un tall de formatge cheddar.

  5. Ficar l’entrepà al forn per fondre el formatge, que al desfer-se formarà una capa sobre el farcit.

  6. Escalfar ceba fins que quedi caramel·litzada (de color marronet) i col·locar-la per sobre.

  7. Afegir-hi maionesa de trufa (en una batedora, barrejar maionesa amb unes gotes d’oli de trufa).


2. Amb ou ferrat i rosbif

El rosbif és tan ‘british’ que el nom de Camden, el mític barri de Londres, li va com anell al dit, a aquest entrepà de The Egg Lab Street.

  1. Marcar en una paella o en una planxa amb mantega un pa de brioix de Forn Sant Josep perquè faci crosta i la molla no s’amari tant amb el farcit que cal posar després.

  2. Fregir un ou. Reservar.

  3. Untar la base del pa amb maionesa.

  4. Posar una peça de rosbif al forn amb les herbes que més t’agradin, sal i oli. Quan estigui feta, tallar-la en làmines fines.

  5. Col·locar un tall de formatge blanc sobre un de rosbif i posar-ho al pa.

  6. Fer-li un cop de calor al forn perquè es fongui el formatge.

  7. Afegir-hi ruca.

  8. Rematar amb l’ou ferrat.


3. Amb ou remenat, salmó fumat i alvocat

Aloha és un bocata que podria servir perfectament per a qualsevol ‘brunch’. En aquest cas, és a The Egg Lab Street.

  1. Marcar en una paella o en una planxa amb mantega un pa multicereals lleuger de Forn Sant Josep perquè faci crosta i la molla no s’amari tant amb el farcit que cal posar després.

  2. Posar a la base salmó fumat i alvocat en talls o triturat.

  3. Afegir una fulleta d’enciam trocadero, un ou remenat i, per sobre, un tall de formatge blanc marcat a la planxa, volta i volta, per a fer-la una mica més tova sense que arribi a fondre’s.

  4. Posar-hi mostassa de mango (triturar a la batedora dos terços de mostassa de Dijon amb un terç mango confitat).


4. Amb ànec Pequín i xiitake

Notícies relacionades

Ara, un toc asiàtic. The Egg Lab Street el serveix amb el nom de Pequín; obvi, ja que l’ànec Pequín és un dels seus ingredients protagonistes.

  1. Marcar en una paella o en una planxa amb mantega un pa de brioix de Forn Sant Josep perquè faci crosta i la molla no s’amari tant amb el farcit que cal posar després.

  2. En una paella o planxa, marcar uns talls fins d’ànec desossat a l’estil Pequín (es pot comprar a qualsevol supermercat de menjar asiàtic).

  3. Saltejar amb mantega el xiitake amb la salsa hoisin i el miso (es poden comprar a qualsevol supermercat de menjar asiàtic).

  4. Barrejar en una batedora dos terços de maionesa i un de salsa hoisin.

  5. Per muntar l’entrepà, col·locar-hi primer el xiitake, després l’ànec, després un ou ferrat i, per acabar, una mica de maionesa hoisin.