Recepta estel·lar
Com podeu fer un panet de pollastre amb samfaina d’estrella Michelin
El xef Jordi Artal, amb dos entorxats de la guia francesa per Cinc Sentits, ensenya els secrets per fer aquest deliciós entrepà

Per a la cuixa de pollastre
Ingredients per a 4 persones
500 g de cuixa de pollastre sense os
50 g de vi ranci
Elaboració
Netegeu les cuixes per treure’n els tendons, restes d’ossos i cartílag.
Salpebreu-les i fregiu-les en un paella amb la pell sota. Quan la pell estigui ben daurada, gireu-les i coeu-les fins que el cor arribi a 78 graus.
Traieu-les del foc, tapeu-les amb paper d’alumini i deixeu-les reposar durant uns 15 minuts.
Desglaceu la paella amb el vi ranci i reduïu-ho a foc mitjà fins a aconseguir una textura de xarop.
Traieu la pell de les cuixes i esgruneu la carn en trossos d’un centímetre.
Ajunteu el pollastre amb el vi ranci reduït.
Reserveu-ho.
Per a la samfaina
Ingredients per a 4 persones
200 g de ceba de Figueres a la brunesa
25 g de làmines d’all sec
10 g de sal
Una mica de sucre
50 g d’oli d’oliva extra
150 g de pebrot vermell a la brunesa
150 g de pebrot verd a la brunesa
150 g d’albergínia a la brunesa
150 g de carbassó a la brunesa
3 fulla de llorer
50 g d’oli d’oliva extra
150 g de polpa de tomàquet madur
Elaboració
Barregeu la ceba, l’all, la sal, el sucre i l’oli en una olla.
Sofregiu-ho lentament fins a daurar-ho, remenant-ho de tant en tant.
Afegiu-hi tots els ingredients restants menys el tomàquet.
Seguiu sofregint-ho a foc mitjà i després a foc lent durant 60 minuts. Es pot coure al forn també, a 175 graus remenant-ho cada 15 minuts.
Afegiu-hi la polpa de tomàquet.
Continueu-ho cuinant al foc o al forn fins que la barreja quedi gairebé com una melmelada, molt confitada. Aproximadament una hora, remenant cada 15 minuts.
Traieu-ne les fulles de llorer.
Corregiu-ho de sal i reserveu-ho.
Per al farcit
Ingredients per a persones
Samfaina (elaboració anterior)
Cuixa de pollastre esgrunat (elaboració anterior)
Elaboració
Ajunteu la samfaina i els daus de cuixa de pollastre en una olla.
Coeu-ho a foc molt lent durant 10 minuts, remenant-ho de tant en tant.
Corregiu-ho de sal.
Per al cogombre adobat ràpid
Ingredients per a persones
250 g de vinagre de sidra
125 g de vinagre de ‘chardonnay’
125 g d’aigua mineral
125 g de sucre
5 g de pebre negre en gra
5 g de llavors de mostassa
5 g de llavors de coriandre
1 fulla de llorer
5 g de sal
500 g de cogombre
Elaboració
Porteu-ho tot, menys el cogombre, al punt de bull.
Remeneu-ho fins a dissoldre-ho tot.
Renteu els cogombres i talleu-los en rodanxes de 35 mil·límetres de gruix amb una mandolina o a mà amb ganivet.
Poseu les làmines de cogombre en un bol i tireu-hi a sobre la marinada bullint. Deixeu-ho refredar temperatura ambient.
Tapeu-ho i reserveu-ho a la nevera un mínim de 8 hores abans de menjar.
Maionesa de farigola
Ingredients per a 4 persones
25 g de rovell d’ou
10 g de vinagre de vi blanc
10 g d’aigua mineral
2 g de sal
75 g d’oli de gira-sol
10 g de branques de farigola fresca
Elaboració
Tritureu-ho tot menys l’oli i la farigola amb una batedora durant 60 segons.
Amb la màquina al màxim, afegiu-hi un fil d’oli fins que emulsioni.
Afegiu-hi les branques de farigola i tritureu-ho fins que s’hagi integrat bé.
Tamiseu-ho.
Corregiu-ho de sal.
Altres ingredients per a 4 persones
4 minipastes de brioix o panets
Muntatge
Escalfeu un panet al vapor durant dos minuts o en un forn a 160 graus durant 3 minuts.
Assequeu dues rodanxes de cogombre.
Escalfeu 40 grams de samfaina per cada panet.
Talleu un panet per la meitat i unteu cada meitat amb maionesa de farigola.
Poseu dues rodanxes de cogombre a cada brioix.
Ompliu-lo amb la samfaina calenta.
Tanqueu-lo i... ¡disfruteu!
- Pep Guardiola i Cristina Serra, a prop de firmar el divorci
- Cas sota investigació L’Ana Julia va rebre a la presó regals dels funcionaris a canvi de sexe
- Genealogia ¿Qui era la mare del nou Papa, Lleó XIV? Així era Mildred Martínez
- Míchel, hospitalitzat d'urgència per un problema de salut
- Els comicis del 2027 Junts aposta per prohibir als okupes l’empadronament
- Mor Margot Friedländer, supervivent de l’Holocaust
- Nou Pontífex Parla l'investigador de Tortosa que va dissoldre la secta Sodalicio del Perú: "El papa Lleó XIV va tenir un paper imprescindible"
- Cita internacional el 10J La Sagrada Família de Barcelona convidarà el Papa Lleó XIV pel centenari de Gaudí al juny de 2026
- Febre per Bad Bunny: 10 concerts a Madrid i 2 a Barcelona
- Mor James Foley, el director predilecte de Madonna i responsable de dues pel·lícules de la saga ‘Cincuenta sombras de Grey’