Gustos irresistibles

4 súpers plats per vestir una taula de festa

  • Martín Berasategui, Ariadna Julian, Carme Ruscalleda i Jordi Roca proposen receptes per disfrutar d’un àpat molt especial

130520 martin 16 9 elperiodico / periodico

2
Es llegeix en minuts

Amb el Nadal sempre ve de gust vestir la taula amb plats festius. I qui millor que cuiners d’elit com Martín Berasategui, Ariadna Julian, Carme Ruscalleda i Jordi Roca per proposarreceptes per aconseguir un àpat ben especial. ¡Bon profit!

Llom de bacallà i ‘kokotxas’ al pil-pil, de Martín Berasategui

Martín Berasategui promet una recepta de lloms de bacallà i ‘kokotxas’ al pil-pil «súper senzilla», «súper bona» i «a nivell de súper Déu». Ho aconsegueix de sobra. Al vídeo explica com aconseguir, ¡per fi!, un bon pil-pil. Perquè fer-lo a la primera és més fàcil del que sembla amb les instruccions clares de Berasategui. Descobreix aquí la recepta de lloms de bacallà i ‘kokotxas’ al pil-pil.


180719 pollorelleno 16 9 / periodico

Pollastre sencer rostit al forn, d’Ariadna Julián

Ariadna Julián, que defensava una cuina excepcional a Monvínic, establiment ja tancat que va ser referència mundial dels vins, ensenya, amb molta traça, a netejar el pollastre. I també com embridar-lo: no s’ha de perdre els moviment amb l’agulla i el fil. No són escenes aptes per a fleumes. S’ha d’advertir, com a les pel·lícules de terror gore. ¿Per què no tornar al centre de la taula les cassoles que desprenen aroma i permetre que es llueixin els hàbils trinxadors? Aquí tens la recepta de pollastre sencer rostit al forn, d’Ariadna Julián.


020719 canalon 16 9 / periodico

Canelons de Carme Ruscalleda

Els canelons són un plat de genuí talent barceloní a partir d’una preparació italiana. ¿A qui hem de recórrer per aconseguir una recepta sublim? A la mestra de mestres (i mestres), Carme Ruscalleda, que després del tancament del triestrellat Sant Pau segueix en marxa amb els restaurants Blanc i Moments (amb el seu fill Raül Balam), a l’Hotel Mandarin, i el Sant Pau de Tòquio. Conserva, fresques, quatre estrelles Michelin. Gravat en temps real, amb entrada i sortida del forn sense trucs, Carme aporta un coneixement nascut dels milers de canelons que ha enrotllat en la seva vida, ja que abans de ser altíssima cuinera havia sigut xarcutera a Sant Pol de Mar. Cal agafar la llibreta i apuntar el gran nombre de bons consells que dona. Aquí hi ha la recepta de canelons de Carme Ruscalleda.


030620 roca2 16 9 elperiodico / periodico

Suflé de xocolata de Jordi Roca

Jordi Roca, reconegut com un dels millors rebosters del món, ensenya a fer un suflé de xocolata. Lleuger i... ¿saludable? Ja ho veurem.

Notícies relacionades

El petit dels Roca dona diferents recursos perquè el suflé tingui èxit i creixi al forn sense enfonsar-se com una obra de mala arquitectura. Com diu el cap de pastisseria d’El Celler, les postres són aptes per als intolerants a la lactosa i celíacs: bona notícia.

Pren nota aquí de la recepta de suflé de xocolata de Jordi Roca.