GASTRONOMIA 'ANTIAGING'
Minicoques inspirades en el xató
Una recepta del xef Raül Balam (restaurant Moments de l'Hotel Mandarin Oriental) i el doctor Manuel Sánchez (Clínica Planas)
La cultura popular dóna peu a un divertit i saborós aperitiu

dominical 670 seccion ruscalleda 150716192724 /
PER A 10 PECES
Les bases
10 llesques de pa integral d’1 cm de gruix.
Oli d’oliva verge extra i sal.
1. Amb l’ajuda d’un corró, aplanem les llesques de pa. Tallem circumferències de 10 cm de diàmetre i les untem amb oli d’oliva i sal.
2. Fornegem a 140º durant 15 minuts sobre motllos de cassoleta per donar-los forma. Reservem les bases cruixents.
La salsa
4 tomàquets rostits.
1 cabeça d’alls rostida.
2 nyores hidratades.
40 g d’ametlles torrades.
40 g d’avellanes torrades.
100 g d’oli d’oliva.
10 g de vinagre de xerès.
Sal i pebre.
1. Extraiem la polpa dels tomàquets, la cabeça d’alls i les nyores. Triturem tots els ingredients fins a aconseguir una salsa fina. Reservem.
Els rul·los de truita
2 ous.
Cibulet i julivert picat.
1. Fem dues truites planes i poc cuites, d’un ou cada una, amb el cibulet i el julivert picat.
2. Col·loquem cada truita sobre film de cuina per enrotllar-la sobre si mateixa i crear un rul·lo. Reservem.
Els talls de salsitxa
200 g de carn del coll de porc duroc picada.
1 orellana d’albercoc picada.
4 panses de Màlaga picades.
10 pistatxos picats.
Sal i pebre blanc.
1. Barregem tots els ingredients i creem salsitxes enrotllant la massa amb film de cuina.
2. Punxem les salsitxes i les coem al vapor a 100º durant 5 minuts. Reservem.
Finalització i presentació
5 filets d’anxova en salaó.
10 tomàquets cirera, pelats i marinats amb oli i sal.
50 pinyons torrats i amanits amb caiena en pols.
1 escarola friseur, cibulet i tatsoi.
20 olives d’Aragó sense pinyol.
20 olives sevillanes sense os.
1. Amanim generosament l’escarola amb la salsa i la repartim sobre les bases de pa torrat.
Notícies relacionades2. Escalfem al forn a 190º durant 1 minut els rul·los de truita a talls de 2 cm+la salsitxa a talls de 2cm+els tomàquets cirera marinats. Distribuïm sobre cada coca els tres productes calents.
3. Repartim els pinyons picants, les olives dels dos tipus, les anxoves a trossos, el cibulet, el tatsoi i uns punts de salsa. La coca està a punt.
- Jordi Tarrés: "M’han trasplantat el fetge i el ronyó. Mai m’hauria imaginat veure’m així"
- La Coca-Cola de Josep Cuní
- Endarrerir el rellotge ¿Quin dia és el canvi d’hora a Espanya? L’horari d’hivern 2025 és a tocar
- LLEI DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA El Govern xifra en més d’1,5 milions les peticions de nacionalitat per la llei de nets
- El gran repte d’Arrieta
- Hàbit nociu Igualtat alerta en una campanya que «l’escola» del porno pot tenir «conseqüències devastadores»
- Seguidors expectants Rosalía i el seu nou disc, una qüestió de fe i paciència: aquesta nit revelarà més detalls del seu quart àlbum
- Nova licitació Barcelona canvia el model d’adjudicació dels xiringuitos de platja per frenar les subhastes milionàries
- Banca La caiguda del núvol d’Amazon paralitza els pagaments a Espanya i causa errors en datàfons, caixers i Bizum
- Nova hora La Oreja de Van Gogh ha d’endarrerir la venda d’entrades de la seva gira 2026 amb Amaia Montero i llança un comunicat explicant-ne el motiu