Croquetes d'arròs i pebrots de Padrón

Una saborosa recepta per als amants dels productes vegetals

La xef ofereix la mateixa recepta del seu restaurant Sant Pau per realitzar a casa

Croquetes d’arròs i pebrots de Padrón.

Croquetes d’arròs i pebrots de Padrón. / XAVIER GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Carme Ruscalleda
Carme Ruscalleda

Xef. Vicepresidente de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).

ver +

Unes 30 croquetes.

Els pebrots de Padrón

30 pebrots de Padrón.

1. Elegir els pebrots d'una mesura mitjana i regular. Tallar per la meitat i quitar les llavors, deixant la cueta per omplir després amb la massa d'arròs. Reservar.

2. Picar les puntes molt fines per sofregir amb el picadillo vegetal.

El trinxat vegetal

60 g d'oli d'oliva.

150 g d'escalunya picada molt fina.

100 g de porro picat molt fi.

100 g de pastanaga picada molt fina.

30 g d'api picat molt fi.

Les puntes de pebrot picades molt fines.

20 g de julivert picat.

20 g d'all picat.

20 g de cibulet picat fi..

40 g de tirabec picat molt fi.

Sal i pebre.

En la mateixa cassola àmplia amb l'oli mesurat, es realitza un sofregit bé confitat en 3 temps:

Temps 1: l’escalunya + el porro + la pastanaga + l’api. Ben confitat, uns 20 minuts.

Temps 2: hi afegim les puntes de pebrot i l’all. Ho sofregim 5 minuts més.

Temps 3: hi incloem el julivert + el cibulet + el tirabec. Ho sofregim 5 minuts més. Ho salpebrem i ho reservem.

 

L’arròs 

200 g d’arròs carnaroli.

600 g d’aigua mineral.

Sal.

1. En un cassó ampli, hi posem l’aigua, fem que arrenqui el bull i hi incorporem l’arròs. Ho salem amb moderació i ho coem molt lentament sense parar de remenar 11 minuts.

2. Hi afegim el trinxat vegetal sofregit i la beixamel*. Barregem molt bé tots els ingredients i els coem tots junts a foc lent durant 2 minuts. Afinem el punt de sal.

Elaboració de les croquetes 

60 panses de Corint tendres.

1. Aboquem la pasta encara calenta en una safata plana. Untem la superfície amb una mica d’oli perquè no es formi pell. 

2. Deixem refredar la massa per poder formar unes 30 croquetes: omplim els cossos amb cueta dels pebrots de Padrón reservats. Dins de cada pebrot farcit, hi col·loquem 2 panses de Corint i els reservem.

 

 

L’arrebossat

Farina de blat.

Ou.

‘Panko’ (o pa ratllat).

Passem les peces per farina de blat; a continuació, per ou batut, i les arrebossem amb panko o pa ratllat. Les reservem en fred fins al moment de fregir-les.

Finalització i presentació

Oli d’oliva verge extra.

A la fregidora o en una paella fonda tipus parisenca, amb l’oli calent a 180º, fregim les croquetes de 8 en 8 peces fins que estiguin daurades, cruixents i calentes. Les assequem sobre paper de cuina, les salem subtilment i les servim calentes.

Notícies relacionades

 

* Pot demanar la recepta de la beixamel a carme@ruscalleda.cat