Croquetes d'arròs i pebrots de Padrón
Una saborosa recepta per als amants dels productes vegetals
La xef ofereix la mateixa recepta del seu restaurant Sant Pau per realitzar a casa

Croquetes d’arròs i pebrots de Padrón. /
Unes 30 croquetes.
Els pebrots de Padrón
30 pebrots de Padrón.
1. Elegir els pebrots d'una mesura mitjana i regular. Tallar per la meitat i quitar les llavors, deixant la cueta per omplir després amb la massa d'arròs. Reservar.
2. Picar les puntes molt fines per sofregir amb el picadillo vegetal.
El trinxat vegetal
60 g d'oli d'oliva.
150 g d'escalunya picada molt fina.
100 g de porro picat molt fi.
100 g de pastanaga picada molt fina.
30 g d'api picat molt fi.
Les puntes de pebrot picades molt fines.
20 g de julivert picat.
20 g d'all picat.
20 g de cibulet picat fi..
40 g de tirabec picat molt fi.
Sal i pebre.
En la mateixa cassola àmplia amb l'oli mesurat, es realitza un sofregit bé confitat en 3 temps:
Temps 1: l’escalunya + el porro + la pastanaga + l’api. Ben confitat, uns 20 minuts.
Temps 2: hi afegim les puntes de pebrot i l’all. Ho sofregim 5 minuts més.
Temps 3: hi incloem el julivert + el cibulet + el tirabec. Ho sofregim 5 minuts més. Ho salpebrem i ho reservem.
L’arròs
200 g d’arròs carnaroli.
600 g d’aigua mineral.
Sal.
1. En un cassó ampli, hi posem l’aigua, fem que arrenqui el bull i hi incorporem l’arròs. Ho salem amb moderació i ho coem molt lentament sense parar de remenar 11 minuts.
2. Hi afegim el trinxat vegetal sofregit i la beixamel*. Barregem molt bé tots els ingredients i els coem tots junts a foc lent durant 2 minuts. Afinem el punt de sal.
Elaboració de les croquetes
60 panses de Corint tendres.
1. Aboquem la pasta encara calenta en una safata plana. Untem la superfície amb una mica d’oli perquè no es formi pell.
2. Deixem refredar la massa per poder formar unes 30 croquetes: omplim els cossos amb cueta dels pebrots de Padrón reservats. Dins de cada pebrot farcit, hi col·loquem 2 panses de Corint i els reservem.
L’arrebossat
Farina de blat.
Ou.
‘Panko’ (o pa ratllat).
Passem les peces per farina de blat; a continuació, per ou batut, i les arrebossem amb panko o pa ratllat. Les reservem en fred fins al moment de fregir-les.
Finalització i presentació
Oli d’oliva verge extra.
A la fregidora o en una paella fonda tipus parisenca, amb l’oli calent a 180º, fregim les croquetes de 8 en 8 peces fins que estiguin daurades, cruixents i calentes. Les assequem sobre paper de cuina, les salem subtilment i les servim calentes.
Notícies relacionades
* Pot demanar la recepta de la beixamel a carme@ruscalleda.cat
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó
- Sanitat pública Catalunya reforma l’atenció primària perquè en un any es pugui oferir assistència en 48 hores
- Salmonel·losi, la intoxicació estrella de l’estiu: riscos, símptomes i consells pràctics per evitar la infecció
- Les finances del club Radiografia de l'economia del Barça: "Hem passat de l'UCI a planta"
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Segons l’Institut Carles III Espanya registra 265 morts prematures atribuïbles a la calor de l’última setmana, 43 a Catalunya
- Corrupció al PSOE Els socis de Sánchez planten Feijóo i rebutgen negociar una moció de censura