Dolços

Cinc botigues de Barcelona on podem comprar torrons ‘top’

Apunta aquestes adreces, perquè et serviran molt per a aquest Nadal

Cinc botigues de Barcelona on podem comprar torrons ‘top’
3
Es llegeix en minuts

En una època en què ens envaeixen els panettones, els calendaris d’advent i altres especialitats nadalenques importades d’altres parts del món, resisteix el fervor pel torró. Un producte 100% nostre que, això sí, en els últims anys està coneixent una veritable explosió creativa. Aquí tens cinc establiments on pots comprar torrons de molt de nivell.

Bocí: en 3D

Un referent en pastisseria de Barcelona, ubicat a la zona alta, on trobem ni més ni menys que una quarantena de receptes de torrons artesanals diferents. «I cada any en fem més, i més aviat, i la venda s’allarga fins a la vigília de Cap d’Any», assegura Cristina Massagué, propietària de Bocí. Tenen els típics de massapà, rovell, Xixona i Alacant, però, també, receptes originals com el de fruites vermelles amb iogurt, el de te de Sakura, el de taronja i, aquest any, el de pistatxo, entre d’altres. També hi ha moltes declinacions xocolateres (avellanes garapinyades i xocolata negra; trufat i fava tonka; tres xocolates, etc.) que garanteixen un torró per a tots els gustos. Però, més enllà de treballar els sabors, també tenen torrons amb una estètica molt original, com el que emula un vestit del Pare Noel, que es pot personalitzar amb la imatge que vulgui el client, o el que celebra un Bon Nadal en 3D, amb una base de praliné i xocolata negra. Ideal per omplir de bellesa i màgia la taula nadalenca. A partir de 14,50 €. Via Augusta, 112. 

Vicens: d’autor

Aquesta autèntica institució en matèria de torrons gairebé no necessita carta de presentació. La marca familiar per excel·lència de torrons artesans d’Agramunt (des del 1775) té botigues repartides per tota la ciutat, on es dedica a la venda d’aquest dolç tot l’any, tot i que té el seu apogeu, com és normal, en aquestes dates. I disposa d’un infinit catàleg de receptes que es va ampliant any rere any, que ells mateixos defineixen com a «tradició i innovació». Així, doncs, una de les seves innovacions més aplaudides són les seves receptes firmades per un ‘special guest’, com és el cas de la línia creada per Albert Adrià (a qui devem l’increïble torró de xocolata, sal, oli d’oliva i pa), que ja va camí de convertir-se en habitual de les taules més ‘foodies’. Aquest any cal destacar especialment el cruixent de neules amb praliné de xocolata amb llet i avellanes, que és una perdició. A partir de 6,50 €.

Pasté BCN: sorprenents

La pastisseria americana evolutiva del jove xef pastisser Hugo Roche, que va obrir fa uns mesos a Gràcia, s’estrena aquest Nadal amb saborosos i sorprenents torrons com el Kiko de ‘gianduja’ d’avellanes, amb cruixent de quicos salats; El Francesito de praliné, amb avellanes torrades banyades amb xocolata negra, o l’Italiano de ‘gianduja’ de nous pecanes, amb un interior de caramel salat. També són destacables els seus torrons vegans. com El Republicano de ‘ganache’ de ratafia i cruixent de carquinyoli. A partir de 15 €. Plaça del Diamant, 4.


Bombonería Pons: tradicionals

Notícies relacionades

Fa més de 60 anys, o, el que és el mateix, tres generacions de pastissers, que alegren el Nadal de Barcelona amb peces de torrons artesanals. Continuen triomfant amb les seves receptes tradicionals, però també han donat curs a la seva imaginació per oferir a la seva botiga obrador del barri de Sants creacions com el cruixent de gerd, el trufa vermut o el cafè moka. També destaca una línia de cinc sabors sense sucre. El preu depèn del gramatge de la peça, que oscil·la entre els 300 i els 500 grams. A partir d’11 €. Olzinelles, 78.


Planelles Donat: dels de tota la vida

Més enllà del mer fet de menjar torró, també és tot un ritual, una tradició, des de fa dècades, acudir al Portal de l’Àngel per adquirir-lo als establiments Planelles Donat, mestres en la matèria des de fa sis generacions. Ells no advoquen per la creativitat ni la innovació, però, sí, per aquest ‘savoir-faire’ que sempre els ha caracteritzat i per l’ús de la millor matèria primera. Tenen els típics torrons tous i durs de Xixona, Alacant, a la pedra, rovell i massapà, però, també, receptes amb base de xocolata. A aquests torrons s’hi sumen tres opcions sense sucre: els d’ametlles tou i dur, i el de xocolata amb ametlles. A partir de 6,75 €. Portal de l’Àngel, 27.