Dolç plaer
Apunteu aquesta recepta de torró casolà senzill i més saludable que els industrials
Tot i que els últims anys s’han multiplicat les propostes, aquí deixem una proposta per fer a casa torró de Xixona

Hi ha moltes coses que es poden associar automàticament al Nadal: El Pare Noel, els avets decorats, els llums i els regals són comuns a tot el món, tot i que a cada lloc tenen les seves peculiaritats, però hi ha altres tradicions que són exclusives d’Espanya. A més dels Reis d’Orient, si hi ha una cosa que no pot faltar al país en aquestes dates tan especials és el torró.
Si bé el torró tradicional és l’elaborat amb ametlla i mel (tant el ‘dur’ com el ‘tou’), els últims anys s’han multiplicat les propostes innovadores que han portat al límit aquest dolç. Tant és així que per a molts aquestes propostes s’allunyen molt del que hauria de ser un torró.
Notícies relacionadesXefs de la talla de Dabiz Muñoz s’han sumat a aquesta tendència. El recentment nomenat millor cuiner del món ha llançat aquest any al mercat quatre varietats de torró que es poden trobar als supermercats per 15 euros per tauleta. Hi ha quatre propostes: tortell de Reis, pastís de formatge de la Pedroche, llet amb cereals i crispetes de blat de moro.
No obstant, si sou dels que prefereixen allò de tota la vida i aquest Nadal voleu animar-vos a intentar fer la versió tradicional a casa, aquí us deixem una recepta de torró de Xixona senzilla i més saludable que molts dels preparats industrials.
Ingredients
300 grams d’ametlla molta
200 grams de mel
50 grams de sucre
30 grams de clara d’ou pasteuritzada
Una mica de sal
Una mica de canyella molta (opcional)
Ratlladura de llimona (opcional)
Elaboració:
Torreu les ametlles moltes a la paella a foc lent i removent constantment.
Coueu en un cassó la mel i el sucre fins que s’integrin i després retireu-ho.
Bateu les clares d’ou i incorporeu-hi la barreja de mel i sucre. Torneu-ho a posar al foc a temperatura molt baixa perquè no qualli.
Ja retirat del foc, incorporeu-hi l’ametlla, la canyella, la sal i la ratlladura de llimona.
Col·loqueu-ho al motllo pressionant bé, cobrii-ho amb un film plàstic i poseu-hi un pes a sobre.
Deixeu refredar durant almenys sis hores a la nevera.
- El restaurant preferit de Lamine Yamal
- Gestió hídrica Els pantans de Catalunya arriben al 44,71% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges
-
- Investigació oberta Dos detinguts després de la caiguda d’una dona de 26 anys per un balcó del carrer Avenir de Barcelona
- Multimilionari José Elías: «Si no vens, la resta no té sentit»
- Successos Quatre acusats de conducció temerària en concentracions de cotxes a Tarragona
- Lluís Llach: "El primer racisme de l'ésser humà és envers la seva mateixa raça, que és la dona"
- Reunió del Pacte Nacional per a la Justícia La Generalitat planteja donar una bonificació als jutges que escriguin en català
- Caos ferroviari Junts veu el pacte per desconvocar la vaga com el «certificat de defunció del traspàs» de Rodalies
- Primera fase Així serà la futura Fira a Montjuïc: inici d’obres el 2026 i arquitectes internacionals i locals