Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"

Aquests són els aliments que has d’introduir en el teu dia a dia

Dieta colon irritable

Dieta colon irritable / Freepik

1
Es llegeix en minuts
F.L

Cada vegada és més habitual sentir parlar del còlon irritable. Sentir-se inflat, tenir gasos o fins i tot diarrea són, sovint, els símptomes habituals. Tanmateix, aquesta patologia crònica pot millorar si se segueixen uns senzills consells que, generalment, comencen per la dieta i l’estil de vida.

Luisa, nutricionista, comparteix a través de TikTok diversos consells sobre alimentació i hàbits saludables i, en aquesta ocasió, l’experta ha penjat un vídeo a la xarxa social en què detalla la dieta que han de seguir les persones que pateixen aquesta malaltia. "No menjar res del que ens inflami i sí allò que ens fa bé", recomana l’experta.

Entre els aliments que no haurien de faltar en el nostre dia a dia destaquen els ous, el peix, cereals com la civada, pollastre, fruita seca i fruita fresca.

Notícies relacionades

Una dieta per al còlon irritable ha d’evitar aliments que solen desencadenar símptomes com inflor, gasos i diarrea. Es recomana consumir aliments fàcils de digerir, rics en fibra soluble i baixos en fructosa.

Aliments recomanats:

  • Verdures cuites: pastanagues, carbassons, carbassa, espinacs.

  • Proteïnes magres: pollastre, peix blanc, clares d’ou.

  • Hidrats de carboni suaus: arròs blanc, civada, moniatos.

  • Fruites baixes en fructosa: plàtans madurs, nabius, papaia.

  • Greixos saludables: oli d’oliva, alvocat, llavors de xia en petites quantitats.

  • Cereals integrals: civada, quinoa, espelta —proporcionen fibra i sacietat.

  • Làctics baixos en lactosa o sense lactosa: i formatges curats.

  • Begudes vegetals enriquides amb calci: ametlles, civada, arròs.

  • Hortalisses: endívies, bledes, mongetes tendres, pastanaga, tomàquet, pebrot.

Fruites recomanades:

Plàtan, meló cantaloup, nabius, mandarina.