A la venda als súpers

Aquests són els millors torrons segons l’OCU

  • El torró Antiu Xixona Calidad Suprema Etiqueta Transparente és el més ben puntuat en la categoria de torrons tous segons aquesta organització

Aquests són els millors torrons segons l’OCU
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Cada vegada estan més a prop les dates nadalenques, cosa que comporta la tornada dels dolços i els torrons a la majoria de cases. El torró és un dels productes estrella del Nadal i, de fet, cada vegada n’hi ha de més sabors.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un rànquing de torrons en funció de la seva qualitat. En total n’ha analitzat 25 de tous, 16 d’ells, de xixona, que continua sent el predominant a les taules nadalenques. També ha fet un estudi en 20 de durs que es venen als supermercats.

L’anàlisi

L’OCU ha concretat que després d’analitzar els 25 torrons tous, i tot i que la composició clàssica hauria de contenir ingredients naturals, hi ha un 60% d’aquests productes que han recorregut a substituts barats del sucre i la mel. Els xarops de glucosa i el sucre invertit són els productes que utilitzen.

També han trobat que més de la meitat dels torrons de xixona utilitzen l’additiu E471, un emulsionant. A més, han remarcat que això passa fins i tot als productes sota l’etiqueta d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Torró de Xixona.

Segons la seva opinió, s’hauria d’«evitar l’ús d’aquesta etiqueta en aquests productes per protegir les elaboracions tradicionals i donar un valor afegit a l’etiqueta d’IGP». Un altre dels factors per fer aquest rànquing ha sigut el preu dels productes. El més car té un preu de 39,58 euros/quilo, però és un dels més mal valorats per part d’aquest organisme.

Els millors tous

El millor torró de l’anàlisi és un torró IGP de Xixona de marca tradicional: l’Antiu Xixona Calidad Suprema Etiqueta Transparente. Amb un 70% d’ametlla és considerat de molt bona qualitat i ha rebut una puntuació de 70. El preu és de 14,40 €/kg.

El Delaviuda Turrón Blando Calidad Suprema el segueix de prop amb 67 punts i el preu se situa en 19,90 euros/quilo. Finalment en la tercera posició del podi hi ha el Dor Turrón Blando. Calidad Suprema, que ha rebut una puntuació de 66 i té un preu de 9,16 €/quilo.

Els millors durs

En la categoria dels torrons durs el més ben puntuat segons l’OCU és el Dor Turrón Duro Calidad Suprema amb una puntuació de 84 punts i amb un preu de 9,16€/kg. L’Eroski Seleqtia Turrón de Alicante IGP. Caldiad Suprema ha rebut els mateixos punts que l’anterior, però té un preu superior (17,65 euros/quilo).

Notícies relacionades

En el tercer lloc amb una puntuació de 79 se situa l’Antiu Xixona Turrón Duro Alicante IGP. Calidad Suprema, amb un preu de 18,86 euros el quilo.

Els pitjors

Els tres torrons més mal valorats, incloent-hi durs i tous, són: Auchan Gourmet Turrón de Jijona IGP. Calidad Suprema amb 40 punts i un preu de 13,30€/kg («mala qualitat»), La Fama Línea Roja Turrón de Jijona IGP. Calidad Extra’ amb 40 punts i 14,95 €/kilo, i finalment amb 41 punts i un preu de 18,45 euros/quilo l’Antiu Xixona Etiqueta Negra. Turrón de Jijona IGP. Calidad Suprema.

Temes:

Postres Nadal