Adeu a una figura històrica de la cuina

Mor Loles Salvador, la cuinera que va aconseguir la primera estrella Michelin a València

  • Fundadora del grup La Sucursal i pionera de la gastronomia professional valenciana, Loles Salvador va estar més de 40 anys darrere dels fogons

Mor Loles Salvador, la cuinera que va aconseguir la primera estrella Michelin a València
1
Es llegeix en minuts
EFE

La cuinera Loles Salvador, que va aconseguir la primera estrella Michelin d’un restaurant de València, va morir dilluns als 83 anys al seu domicili del Rincón d’Ademuz com a conseqüència d’un accident cardiovascular.

Fundadora del grup La Sucursal i pionera de la gastronomia professional valenciana, Loles Salvador va estar més de 40 anys darrere dels fogons i se la coneixia com la «mare de la cuina valenciana».

Amb una carrera molt particular que es va iniciar a partir d’un lloc de verdures al Mercat Central de València, era mare de vuit fills, als quals va transmetre la seva passió per la cuina.

Loles Salvador va començar a cuinar al bar del poliesportiu de Catarroja (València) abans de fer-se càrrec el 1981 dels fogons de Ma Cuina, on va aconseguir la primera estrella Michelin d’un restaurant de València.

Notícies relacionades

Posteriorment va fundar el 1986 un altre dels restaurants amb solera de la capital valenciana, La Sal, al carrer Conde Altea, i una dècada després, el 1995, La Sucursal al seu emplaçament de l’avinguda Navarro Reverter, a València.

Retirada dels fogons després de complir 65 anys, va passar els últims anys al Rincón d’Ademuz envoltada de la muntanya i naturalesa que li apassionava i que li havia faltat en la seva carrera professional.