CONCENTRACIÓ AMB GUST

Passatge de Pellicer, el carreró més gurmet

El passatge de Pellicer té 12 restaurants o negocis gastronòmics en només 100 metres. És a dir, n'hi ha un cada 8,3 metres

zentauroepp40344490 pellicer170929195053

zentauroepp40344490 pellicer170929195053

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Barcelona presumeix d’una densitat gastronòmica altíssima. No es pot fer un pas sense tenir un restaurant a la vista. D’entrada, el gurmet cita els carrers d’Enric Granados, Aribau i Blai, i la zona alta del Paral·lel, a més del Born en conjunt, el passatge de la Concepció i els passejos de Joan de Borbó (un clàssic) o de Sant Joan (fa mesos que floreix després de la remodelació completa).

Però resulta difícil que en 100 metres hi hagi tants locals gastronòmics com passa al passatge de Pellicer, que deu el seu nom a Lluís Pellicer Fenyé (1842-1901), un personatge històric de la ciutat que no va tenir mai res a veure amb la gastronomia: va ser un dibuixant i pintor que va arribar a ser regidor de la ciutat.

RESTAURANTS, CAFÈ, PASTISSERIA I ESCOLA DE CUINA

Ni més ni menys que 12 establiments; és a dir, un cada 8,3 metres. A saber: la pastisseria Barcelona Cakes, l’escola de cuina Espai Boisà, la cafeteria Mama’s Corner i els restaurants La Jacaranda (platillos de mercat per compartir), Le p’ty mon (creperia), L’Escale Bistrot, Blau (establiment de cuina mediterrània creativa que té l’entrada oficial pel carrer de Londres), Kappō (plats de Tailàndia, el Vietnam, l’Índia, el Japó i Corea), i Hanabi i Bun Sichi (japonesos). També caldria esmentar dos locals de referència a la zona alta de l’Eixample com són Velódromo (tapes) i La Brochette (bistrot dedicat al pollastre), que tenen entrada per Muntaner però part de les seves façanes donen al carreró gurmet.

FESTES AL JUNY

Notícies relacionades

És tanta la quantitat de restaurants al passatge que durant les seves festes majors, que se celebren a principis de juny, munten l’anomenat Tast, on la majoria d’aquests establiments participen venent les seves creacions a preus populars.

Ara només falta que s’hi incorpori Xavier Pellicer per rematar el segell gastro del passatge. I no només perquè comparteix cognom amb el dibuixant decimonònic (seria una graciosa coincidència), sinó perquè elevaria encara més el nivell amb el seu restaurant Céleri, amb una estrella Michelin, que el 15 de setembre va abandonar el local que ocupava al veí passatge de Marimon, un altre epicentre gurmet (Coure, Hisop, Casa Jordi, Chiku Yo Tei...), per buscar una nova casa.