Picmi Taxi

Barcelona prescindeix de l’’app’ pública per als taxis gratis de la baixada de la Glòria

L’aplicació metropolitana no permet contractar una companyia concreta ni tampoc pagar els conductors amb un compte corporatiu

Barcelona prescindeix de l’’app’ pública per als taxis gratis de la baixada de la Glòria

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat un servei de taxi gratuït a demanda per als veïns de la baixada de la Glòria, per compensar les afectacions a la mobilitat durant les obres de reurbanització i substitució de les escales mecàniques situades en aquesta costa que puja de la Salut a Vallcarca.

La previsió és que aquestes actuacions acabin l’octubre del 2024. Fins aleshores, els ciutadans empadronats en aquest carrer i els adjacents podran demanar taxis gratis a través d’una aplicació mòbil que, curiosament, no és Picmi Taxi; l’’app’ pública que mira de promocionar l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En lloc d’això, el consistori ha acordat que el servei el faci l’empresa de taxis Taxi Ecològic a través de la seva pròpia aplicació.

Fonts municipals han explicat a aquest diari que el motiu de no fer servir Picmi Taxi és que aquesta ‘app’ simplement «és una digitalització de la mà alçada». És a dir, que l’aplicació pública únicament serveix per trucar als taxis, però en cap cas permet pagar a través d’ella, i els clients han d’abonar el preu de la carrera al taxista. Així mateix, la plataforma pública tampoc dona l’opció de triar la companyia del taxi a què es truca, per la qual cosa no és compatible amb l’acord a què ha arribat Barcelona amb l’empresa Taxi Ecològic.

Com a alternativa, el consistori ha optat per l’aplicació de Taxi Ecològic per fer el servei gratuït de la baixada de la Glòria. Les persones que vulguin utilitzar-la s’hi hauran de registrar prèviament mitjançant aquest formulari. Després, cada persona usuària s’haurà de descarregar al telèfon mòbil l’aplicació de Taxi Ecològic, donar-s’hi d’alta i, una vegada l’ajuntament hagi validat les dades de la sol·licitud, apareixerà activat a l’’app’ el compte municipal que s’ha de fer servir.

Notícies relacionades

Aquest servei estarà disponible cada dia, de dilluns a diumenge, des de les set del matí fins a les onze de la nit, horari que coincideix amb el de funcionament de les escales mecàniques que ara estan en obres. Els taxis cobriran els trajectes que es facin entre les estacions de metro de Vallcarca o Lesseps i el domicili de la persona usuària, i viceversa.

Així mateix, l’ajuntament ha informat que, al llarg dels pròxims dies, repartirà fullets informatius a les bústies dels veïns afectats per informar d’aquest servei.