Història de Barcelona

Gràcia recorda els camins reials cap a Sant Cugat

Aquestes vies connectaven antigament les poblacions amb mercat

Gràcia recorda els camins reials cap a Sant Cugat

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En època medieval i moderna, els anomenats camins reials connectaven les poblacions amb mercat. Era el cas del barri de Gràcia i el municipi vallesà de Sant Cugat; dos punts que antigament estaven connectats per aquestes vies, que formaven part del patrimoni de la corona.

Per «recuperar la memòria» d’aquests camins, el Districte de Gràcia ha posat en marxa dues iniciatives, que s’emmarquen dins del projecte dels pressupostos participatius ‘Recuperem els camins de Vallcarca a Collserola’, ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

Notícies relacionades

Amb aquesta voluntat, el consistori ha col·locat senyals metàl·lics amb informació sobre la història dels camins, que ja estan disponibles a tres llocs considerats «representatius» d’aquestes antigues vies. Concretament, estan situats a l’encreuament de la riera de Sant Miquel amb l’avinguda Diagonal, a la plaça de Lesseps amb l’avinguda de la República Argentina i a la mateixa avinguda de la República Argentina, a l’altura del pont de Vallcarca.

Així mateix, el Districte de Gràcia ha habilitat en la seva pàgina web un apartat en què els usuaris poden trobar informació sobre 12 rutes d’aquest entorn, amb explicacions sobre els camins i un mapa on hi ha indicats els principals punts d’interès que es poden trobar al recórrer-los. Tant aquesta actuació com l’anterior s’han portat a terme després d’un estudi historiogràficque es va elaborar per encàrrec del districte.