Al barri de la Salut i el Coll

La Baixada de la Glòria a Gràcia tindrà escales mecàniques de pujada i baixada

L’ajuntament accepta les peticions veïnals per millorar la mobilitat i organitza un servei de taxi gratuït mentre durin les obres

A1-160107585.JPG

A1-160107585.JPG / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte de reurbanització de les escales mecàniques de la Baixada de la Glòria, al districte de Gràcia, inclourà diverses demandes reivindicades i consensuades pel veïnat, com la reversibilitat de les futures escales perquè funcionin tant de pujada com de baixada. També el disseny final de l’espai i millores d’accessibilitat que permetran a diferents comunitats l’accés sense barreres arquitectòniques.

L’Ajuntament de Barcelona ha informat aquest dijous que, mentre durin les obres de les escales mecàniques, els veïns del carrer i de les adjacents podran disfrutar del «servei de taxi a demanda». El taxi cobrirà els trajectes que es realitzin entre l’estació de metro de Vallcarca i Lesseps fins al domicili del resident.

En un altre comunicat, la plataforma veïnal de la Baixada de la Glòria ha celebrat haver aconseguit les seves peticions, que afecten tant la mobilitat com la seguretat. Els veïns rebutjaven que hi hagués mobiliari urbà per evitar que pogués comportar situacions d’inseguretat o incivisme. Els afectats han sigut víctimes durant anys d’avaries a les escales que complicaven molt el seu dia a dia.

La iniciativa anirà lligada a l’horari de funcionament de les escales mecàniques tots els dies de la setmana de 7 a 23 hores. Les persones que vulguin utilitzar aquesta opció s’hauran de registrar prèviament mitjançant un formulari i el districte els validarà perquè el trajecte els surti gratuït.

El consistori ha avançat que en els pròxims dies es realitzarà una bustiada amb tota la informació entre els veïns afectats.

4,1 milions d’inversió

Els treballs de reurbanització de les escales mecàniques de la Baixada de la Glòria que enllacen l’avinguda de Vallcarca amb la del Coll del Portell estan a punt de començar i tenen una durada prevista de 21,5 mesos i un pressupost de 4,1 milions. Inclouen la substitució dels tres trams d’escales mecàniques actuals, la millora la mobilitat de la zona i donar la prioritat als vianants. En els diferents trams amb escales mecàniques, el projecte redistribueix els esglaons d’escales d’obra civil per donar compliment a la normativa d’accessibilitat, detallen les mateixes fonts.

Notícies relacionades

L’objectiu és donar solució a les singularitats de cada tram però garantint una visió contínua del carrer en tota la seva longitud. També s’incorporarà vegetació i se substituirà l’enllumenat per adequar-lo a la nova configuració de l’espai urbanitzat. Finalment, es faran millores a la xarxa de clavegueram.

L’ajuntament destaca que part de l’actuació s’emmarca en el programa d’increment, millora i modernització de 72 sistemes de transport vertical que beneficiaran més de 22 milions d’usos anuals en les escales i gairebé 7 milions als ascensors, amb el repte de «promoure la mobilitat a peu i l’accessibilitat del veïnat».