Millora en els Ferrocarrils

L'estació de Provença estrenarà l'andana ampliada el 21 de juny

Les obres, que han durat quatre anys, han costat vuit milions d'euros

Els passatgers disposaran d'una vorera de vuit metres en lloc dels tres actuals

zentauroepp46542394 bcn190614170520

zentauroepp46542394 bcn190614170520 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’andana de l’estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) deixarà de ser una ratera on en les hores punta no caben els usuaris, a partir del pròxim divendres 21 de juny. Més de quatre anys de treballs i una inversió de vuit milions d’euros han permès ampliar (dels tres als vuit metres) l’ample de la perillosa andana, el situat en direcció a Sarrià i Sant Cugat.

Durant tots aquests anys els responsables d’FGC han hagut de recórrer a originals solucions per evitar accidents en aquesta estació, com la instal·lació de les primeres portes automàtiques en una andana, que encaixen amb les dels trens. I també utilitzar la megafonia i desplegar diversos empleats per evitar que l’aglomeració de persones provoqués la caiguda d’algú a la via.

4.700 usuaris en hora punta

L’orientació que faciliten els empleats serveix també per preparar els passatgers abans de pujar al tren, ja que s’han de col·locar més a prop de la portes en funció de si el tren que està a punt d’arribar va a Terrassa, Sabadell, Universitat Autònoma, Sarrià o Avinguda Tibidabo. I en total s’ajunten uns 4.700 usuaris en hora punta que s’han de repartir en un espai d’uns 90 metres de llarg per tres d’ample.

Notícies relacionades

Les obres, cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament (Feder) i la Generalitat, amplien aquesta andana fins als vuit metres d’ample, fet que suposa fer caure la paret existent. També s’ha construït una nova escala, que dobla la capacitat de l’única que hi ha a l’accés pel carrer de Rosselló, i s’ha col·locat un ascensor. L’ampliació ha servit a més per construir dues sortides d’emergència, una al xamfrà de Balmes amb Rosselló i una altra al carrer de Rosselló.

La segona en nombre de viatgers

L’estació de Provença és la segona en volum de passatgers de tota la línia del Vallès al rebre 8,6 milions d’usuaris a l’any. Només la supera la de Plaça Catalunya. A Provença paren els trens de les línies urbanes L6 i L7, així com les línies del Metro del Vallès (S1, S2, S5, S6 i S7).