OPERACIÓ POLICIAL

Dos detinguts i 269 plantes de marihuana decomissades en un local de Sant Martí

La Guàrdia Urbana valora en 700.000 euros el potencial de producció anual d'aquesta plantació

marihuana

marihuana

1
Es llegeix en minuts
ACN / BARCELONA

La Guàrdia Urbana de Barcelona va decomissar dijous passat, 12 de gener, 269 plantes de marihuana en un local situat al districte de Sant Martí. En l'operació va detenir dos homes com a presumptes responsables d'un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Es calcula que la plantació tenia un potencial de producció anual valorat en aproximadament 700.000 euros. La investigació es va iniciar fa dues setmanes gràcies a la col·laboració de la ciutadania que va informar la policia de l'existència d'una forta olor de marihuana en tot un immoble que produïa marejos al veïnat.

Amb aquests indicis, la Guàrdia Urbana va iniciar les indagacions i la Unitat d'Investigació, un cop va poder comprovar la possible existència de la plantació, va demanar una ordre judicial per poder accedir a l'immoble.

RISC D'INCENDI

Notícies relacionades

El 12 de gener, amb la resolució judicial que autoritzava l'entrada al local, els agents van comprovar que efectivament hi havia una plantació de marihuana i una important defraudació de fluid elèctric (fins a pics de 68 ampers, segons els tècnics de l'empresa Fecsa), que degut al seu elevat consum i una instal·lació elèctrica precària suposava un alt risc d'incendi al local i a la resta de l'edifici.

La Guàrdia Urbana va procedir al decomís de les 269 plantes de marihuana en estat de floració amb un pes aproximat de 36,6 quilos, a més de 16 les làmpares de sodi i els 16 potenciòmetres elèctrics.