Els monoplacesde F1 rugiran al centre de Barcelona

El 19 de juny, en vigílies de la disputa del GP d’Espanya, els cotxes faran una exhibició pel passeig de Gràcia.

Els monoplacesde F1 rugiran al centre de Barcelona

LAURA LÓPEZ ALBIAC

3
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Barcelona vol convertir la pròxima edició del GP d’Espanya de Fórmula 1 en un esdeveniment majúscul i amb plena participació ciutadana, seguint la tendència marcada pels actuals propietaris del campionat, la companyia nord-americana Liberty. En aquesta direcció va el Fórmula 1 Barcelona Fan Festival, que es va presentar ahir i que inclou un nombrós programa d’actes previs a l’inici de la competició en el Circuit de Catalunya, el cap de setmana del 21 al 23 de juny.

L’aposta de la capital catalana per convèncer la companyia Liberty de l’extensió de l’acord per la F1 més enllà del 2026 és ferma. No només a través de les importants obres de remodelació i modernització que des de fa uns mesos s’estan portant a terme a les instal·lacions de Montmeló, amb una inversió projectada de 50 milions d’euros, sinó també demostrant que la ciutat està preparada per implicar-se de ple en el gran premi.

Si durant l’alcaldia d’Ada Colau l’ajuntament sempre havia donat l’esquena a la F1, l’arribada de Jaume Collboni al consistori ha obert una nova etapa de col·laboració amb la Generalitat i la resta d’institucions que impulsen el GP d’Espanya en el circuit, posant a disposició el millor escenari possible per a una exhibició de monoplaces o road show que es desenvoluparà a l’incomparable marc del passeig de Gràcia.

Malgrat que mai plou al gust de tothom i algunes entitats minoritàries com Eixample Respira han intentat frenar la celebració d’aquesta exhibició, en la qual s’espera la presència de Fernando Alonso i Carlos Sainz, entre altres protagonistes de la graella, el cert és que des del consistori estan convençuts que la ciutat necessita grans esdeveniments esportius, com la F1 o la Copa Amèrica.

Tribuna VIP

Els cotxes rodaran pel passeig de Gràcia, des de la seva confluència amb el carrer d’Aragó fins a la plaça de Catalunya, on s’instal·larà del 15 al 22 de juny la F1 Fan Village, que fins ara s’ubicava a la zona del Port Vell. Les escuderies tindran els boxs en la ronda de la Universitat i, des d’allà, la desfilada de monoplaces recorrerà la ruta emblemàtica del modernisme, amb una tribuna VIP instal·lada davant la cèlebre Casa Batlló i la Casa Amatller.

Segons el conseller d’Empresa i president del Circuit, Roger Torrent, aquest esdeveniment, "sense precedents a la ciutat", ha de servir per "acostar la F1 a tota la ciutadania, de manera gratuïta i que els aficionats puguin respirar l’atmosfera del gran premi fins i tot si no poden desplaçar-se al circuit de Montmeló.

Torrent va explicar que durant vuit dies "a la Fan Village hi haurà diversitat d’oferta gastronòmica i cultural, així com simuladors de F1 i actuacions musicals, a més de comptar amb la presència de diversos pilots que podran interactuar amb el públic en el Forum Fans".

El millor traçat permanent

Madrid ja va viure anys enrere una demostració de Fernando Alonso amb Renault en ple passeig de la Castellana, una altra de Carlos Sainz amb Citroën davant la Puerta de Alcalá, i més recentment una de Checo Pérez amb Red Bull a Cibeles, en tots els casos amb èxit total d’assistència i repercussió.

Notícies relacionades

Però no es tracta de competir amb la proposta d’una carrera urbana a Madrid, que recuperarà la seva plaça al calendari el 2026 i es quedarà amb la denominació GP d’Espanya. El Circuit aspira a convertir-se en el millor traçat permanent d’Europa gràcies a les obres de reestructuració, que lluiran en tota la seva esplendor ja durant l’edició vinent, a finals de juny.

La performance al passeig de Gràcia, davant les obres més emblemàtiques del modernisme català, és la cirereta a la recerca de la renovació, que Barcelona confia a segellar per un període mínim de cinc anys, fins al 2031.