Gemma Tramullas

Periodista

Entrevista

Digna Couso: «¿Qui vol ser un científic friqui com els de ‘The Big Bang Theory’?»

13/04/2021 - 18:16 CEST 0 Comentaris

Física i directora del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica, participa, juntament amb l’antropòloga ecofeminista Carmen Aliaga, en la jornada ‘Canviar l’educació per canviar el món’ que organitza Lafede.cat. Couso planteja la necessitar d’alfabetitzar la població a través d’un ensenyament científic menys matemàtic i més connectat amb els interessos i les realitats dels estudiants. La sessió es farà a través de la plataforma Zoom dijous dia 15, a partir de les 17.00 hores. Inscripció gratuïta en: Lafede.cat.

Entrevista

Eduard Cabré: «La vivenda social de propietat és una política franquista»

28/03/2021 - 16:44 CEST 0 Comentaris

Consultor en polítiques de vivenda, exposa la seva anàlisi en ple debat sobre la futura Llei de la Vivenda i sobre quina seria la millor manera de regular els desbocats preus del lloguer. Cabré és un dels participants en la sessió que presentarà les conclusions del cicle ‘L’emergència de l’hàbitat urbà: reptes i oportunitats’, que organitza l’Observatori Social de la Fundació la Caixa. La jornada tindrà lloc dimarts dia 30, de 16.00 a 20.00 hores, al Palau Macaya de Barcelona. L’entrada és gratuïta prèvia reserva a palaumacaya.org i la sessió s’oferirà en diferit a partir de l’1 d’abril.

La crisi de la vivenda

Cinc segles de desnonaments

07/02/2021 - 20:52 CET 0 Comentaris

El problema de l’accés a la vivenda està documentat des de l’antiga Roma i ha sigut utilitzat amb diferents finalitats al llarg de la històriaEls desallotjaments han passat de veure’s com una conseqüència de la pobresa a ser considerats com una causa

Oriol Estrada «Els japonesos ho han fet tot abans que nosaltres»

10/01/2021 - 19:00 CET 0 Comentaris

A l’entrada de l’Espai Daruma, el punt de trobada dels amants de la cultura japonesa a Barcelona, hi ha uns kanjis que diuen: «Set vegades cauràs i vuit t’aixecaràs». En un moment en què la pandèmia ha ressuscitat el duel cultural entre Orient i Occident, l’autor de ‘501 manga que leer en español’ oferirà les claus de l’èxit de la ficció nipona en una conferència virtual organitzada per Casa Àsia que tindrà lloc el pròxim dia 12 a les 18.00 hores. L’acte és gratuït i cal inscriure’s prèviament a: www.casaasia.es/actividades.