Set x set // Pau Arenós

Filaberquí al cor

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós

Escoltava la ràdio un diumenge al matí, que és un dia al ralentí, endormiscat i tebi, per a cocodrils al sol, quan gairebé se m'encalla la torrada a l'esòfag per les paraules d'una entrevistada.

La dona, especialista enfeng shui,l'art d'harmonitzar la naturalesa amb l'home, va dir que tenir una escala al mig de la vivenda era com portar un filaberquí clavat al cor. La imatge sorgia potent i bàrbara, seductora, tot i que l'impacte a l'òrgan vital dels propietaris o arrendataris d'una vivenda amb dues plantes, casa o dúplex, devia ser bestial. ¿Què s'hi pot fer? ¿Agafar una destral i tirar a terra la maligna estructura?

La mestra delfeng shuidomèstic va afegir que aquestes persones eren propenses als problemes cardiovasculars. Allò mereixia una calamarsa de trucades indignades de cardiòlegs i cardiòpates per la irresponsabilitat de les seves paraules. No obstant, no hi va haver resposta, potser perquè tots els implicats acabaven de morir d'un atac de cor. I això que per fer por ja tenim els bisbes.

Notícies relacionades

Si elimines la part de superstició delfeng shui,aquesta disciplina ofereix consells de sentit comú perquè la casa arribi a ser un espai saludable. ¿Qui és que no vol pisos amplis i ben ventilats, amb una petita font, allunyats de camps electromagnètics i antics cementiris indis? La gent no compra la vivenda que vol, sinó la que pot. Rateres i taüts, interiors carceraris, finestres obertes a les autopistes fragoroses.

Aviat, les ofertes immobiliàries tindran un afegit cardiosaludable: "Ideal parelles. A punt per entrar-hi a viure. Orientat cap a Tarragona. Bonfeng shui".