Activat el pla d’emergència

La UPF detecta un possible atac informàtic

La UPF detecta un possible atac informàtic

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha detectat un possible atac informàtic i ha activat un pla d’emergència per replicar-lo. La institució parla de «funcionament anòmal» o «possible accés» no controlat. No està funcionant la connectivitatni la intranet.

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), coordinadament amb la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital a través de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha activat un pla de mesures preventives per evitar un incident informàtic que ha pogut detectar gràcies a les eines tecnològiques de seguiment de què disposa.

Actualment, la UPF informa que no disposa de connectivitat i, per tant, no es pot accedir els serveis informàtics. No obstant, informen, es manté l’activitat docent prevista per al dia d’avui. «S’està treballant intensament i es preveu que la situació es normalitzi aquesta tarda», assenyalen en un comunicat.

Col·laboració de la comunitat

Notícies relacionades

Les mesures preses, assegura la UPF en una nota, «van en la línia d’assegurar el bon funcionament de la infraestructura informàtica de la universitat». «En aquest sentit, se sol·licita la col·laboració de tota la comunitat universitària per minimitzar possibles riscos i garantir el normal desenvolupament de la vida universitària», afegeixen.

L’equip de direcció lamenta que l’afectació s’hagi produït en aquest moment del curs acadèmic, que coincideix amb el final del període lectiu del tercer trimestre i l’inici del període d’exàmens. «No obstant, ha estimat necessari prendre ara les mesures per evitar possibles afectacions futures de més envergadura», prossegueix. Per aquesta raó, la UPF demana a totes les persones afectades «la màxima comprensió», i assegura que hi està posant tots els mitjans disponibles per revertir la situació al més aviat possible, amb la col·laboració de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. «En la mesura que sigui possible, s’anirà informant de les novetats sobre el cas a través de les xarxes socials i de la web institucional», conclou el comunicat de la universitat.