ANÀLISI YOTELE

Deu presentadors que han passat per totes les grans cadenes de televisió

Nuria Roca, Eva Hache, Florentino Fernández, Carlos Sobera o Pilar Rubio han estat a TVE, Antena 3, Cuatro, Telecinco i laSexta

presentadores

presentadores

12
Es llegeix en minuts
REDACCIÓN YOTELE

La figura del presentador és imprescindible en televisió, ja que serveix com a fil conductor en un programa i és qui fins i tot dota de personalitat pròpia el format en qüestió. Amb el pas del temps es converteixen fins i tot en les estrelles de la casa amb què algun dia van rivalitzar des de la competència. Molts d’aquests professionals tenen un passat en comú, i és que han passat per totes les grans cadenes nacionals ja sigui en qualitat de presentadors, col·laboradors o actors. En aquest article, repassem les trajectòries de deu comunicadors que han format part de TVE, Antena 3, Cuatro, Telecinco i laSexta. 

Carlos Sobera

No hi ha dubte que Carlos Sobera és un dels grans presentadors del nostre país, i el seu llarg historial davant les càmeres ho demostra. Tot i que actualment està centrat en el gènere del ‘dating show’ amb ‘First dates’ a Cuatro, l’especialitat del basc sempre han sigut concursos. Entre 1999 i 2001 va ser el rostre de ‘¿Quién quiere ser millonario?’ a Telecinco, conegut també com a ‘50x15’, un format que quatre anys més tard passaria a presentar a Antena 3. 

A la cadena de Sant Sebastián de los Reyes també va capitanejar altres recordats concursos com ‘El show de los récords’, ‘Jeopardy’ o ‘Uno contra 100’. Però, l’estiu del 2008, va tornar a saltar de canal i va aterrar a TVE per conduir el fallit karaoke ‘Canta Singstar’. A la pública va presentar també Los mejores años abans de tornar a Antena 3 amb ‘Avanti’‘Increíbles’ i ‘Atrapa un millón’, programa que va aconseguir revitalitzar les tardes de la cadena. 

El 2016 va fitxar per Mediaset per convertir-se en el maître de ‘First dates’. Alhora apareixia a laSexta amb ‘Eso lo hago yo’, ‘talent show’ que va arribar a la graella un any després de gravar-se i que va passar sense pena ni glòria. A més de convertir-se en un dels rostres de Cuatro, va tornar a Telecinco el 2017 amb ‘The wall’ i ‘Little big show’. Actualment, compagina el seu ‘dating show’ amb ‘Volverte a ver’, a la cadena principal de Mediaset. 

Per si tot això fos poc, Carlos Sobera ha presentat, a més, les Campanades a les tres grans cadenes de televisió generalistes: incloent La 1, Antena 3, Telecinco.

Carlos Sobera a ‘50x15’, ‘Atrapa un millón’ i ‘First dates’.

Nuria Roca

Nuria Roca va començar a fer els seus primers passos com a presentadora a Canal 9. D’allà va saltar TVE com a substituta de Consuelo Berlanga a l’inoblidable ‘Waku waku’ (1998), programa dedicat al món animal. Després de fer-se coneguda pel gran públic, va fitxar per Telecinco per posar-se al capdavant de ‘Buenas tardes’ (2000) a la franja vespertina. 

La seva següent parada va ser Antena 3, on va presentar ‘La isla de los famosos’ des del 2003 a 2005 i el late night ‘UHF’ el 2004. Dos anys més tard es va convertir en un dels rostres de Cuatro per portar les regnes, entre altres projectes, de les dues primeres edicions de ‘Factor X’ (2007-2008) al nostre país.’Tienes talento’ (2008), ‘Perdidos en la tribu’ (2009-2011) i ‘Reforma sorpresa’ (2009-2010) van ser altres dels seus treballs a la cadena. 

Després d’un breu pas per laSexta amb ‘El millonario’, que va durar només dos mesos a la franja de sobretaula, Nuria Roca va tornar a TVE el 2017 per presentar ‘Fantastic dúo’. A finals d’aquell mateix any va tornar a recaure a Cuatro amb el ‘dating show’ ‘Singles XD’. Després de dues setmanes en emissió, va ser cancel·lat pels seus desastrosos resultats d’audiència. Des de setembre de 2018, col·labora a ‘El Hormiguero’ d’Antena 3. 

Nuria Roca a ‘Waku waku’, ‘Factor X’ i ‘El Hormiguero’.

Anna Simón

Anna Simón va iniciar la seva etapa a la televisió nacional com a presentadora de diversos ‘call tv’ a Antena 3 i Telecinco. El 2008 va fitxar per Cuatro per col·laborar a ‘Estas no son las noticias’,informatiu en clau d’humor presentat per Quequé. Un any més tard va formar tàndem juntament amb Carlos Sobera a ‘Los mejores años de nuestra vida canción a canción’ de TVE.

Després del seu fugaç pas per la televisió pública, Simón va tornar a Telecinco el 2009 com a copresentadora des del backstage de ‘Tu sí que vales’. Antena 3 es va fixar en ella per confiar-li la conducció de ‘La jaula’ el 2010, espai del cor destinat a la franja de sobretaula que va fracassar estrepitosament. Després de la seva relliscada a l’actual cadena d’Atresmedia, va tornar a Cuatro com a copresentadora de ‘Tonterías las justas’ juntament amb Florentino Fernández i Dani Martínez. 

Després de la cancel·lació del programa el 2011, Neox va recuperar-ne l’esperit a‘Otra movida’. Des d’aleshores, la carrera de Simón ha estat lligada a Atresmedia amb nombrosos projectes entre els quals es troben’Tu cara me suena’ (2012)‘Así nos va’ (2013), ‘El Hormiguero’ (2012-2015), ‘Por arte de magia’ (2013) y ‘Zapeando’, en què col·labora des del 2014. A més, va presentar les Campanades el 2013 i el 2014. 

Anna Simón a ‘Tonterías las justas’, ‘Tu cara me suena’ y ‘Zapeando’.

Joaquín Reyes

Joaquín Reyes és un altre dels que ha coquetejat amb totes les cadenes de televisió, inclosa la desapareguda Canal+. Com molts humoristes, va començar a ser conegut gràcies a Paramount Comedy, on va dirigir i va protagonitzar ‘La hora chanante’ juntament amb Ernesto Sevilla i Julián López, entre d’altres, des del 2002 fins al 2006. 

Després de participar en una entrega del ‘Planeta finito’ de laSexta, Reyes va donar continuïtat a ‘La hora chanante’ a TVE amb el programa ‘Muchachada nui’, emès per La 2. Després de l’acabament de l’espai el 2010, va portar a Neox el seu ‘Museu coconut’ durant tres temporades. El 2013 va tornar a la segona cadena de la televisió pública com a presentador de ‘Torres y reyes’ al costat de la periodista Mara Torres. 

A Mediaset va arribar el 2015 com un dels personatges d’‘Ancorats’, una comèdia dels creadors d’‘Aída’ emesa a Telecinco. La seva següent parada en el grup de Fuencarral va ser Cuatro, cadena en què es va posar al capdavant del format d’entrevistes i imitacions ‘Feis tu feis’. Des del 2014, col·labora a ‘El intermedio’ donant vida a alguns dels seus inconfusibles personatges. 

Joaquín Reyes a ‘Torres y reyes’, a ‘Feis tu feis’, caracteritzat de Pablo Iglesias, i a ‘El intermedio’ com a Mariano Rajoy.

Pilar Rubio

Pilar Rubio va començar la seva trajectòria a televisió a finals dels noranta com a hostessa dels concursos ‘Lo que necesitas es amor’ (Antena 3) i ‘El precio justo’ (TVE). El 2005 va reaparèixer a la televisió pública per col·laborar a ‘La azotea de Wyoming’, i després de la cancel·lació del programa, va mostrar la seva faceta com a reportera a ‘Six pack’ (Cuatro). 

Però la seva gran oportunitat a la tele arribaria el 2006 de la mà de ‘Sé lo que hicisteis...’ format en què feia reportatges a peu de carrer i que la va catapultar a la fama. El 2010 va caure en la temptació de Telecinco i es va convertir en un dels seus fitxatges estrella per posar-se al capdavant de ‘Más que baile’, una edició en què Belén Esteban es va proclamar guanyadora. 

Pilar Rubio a ‘Sé lo que hicisteis...’, ‘Operación triunfo 2011’ i ‘Ninja warrior’.

Un dels seus reptes més grans va arribar el 2011, quan la cadena li va confiar la conducció de la vuitena edició d’‘Operación triunfo’, que tornava a televisió gairebé dos anys després de la seva temporada anterior. Amb Pilar al capdavant, el ‘talent show’ va fracassar en audiències i després de sis gales va ser cancel·lat i retirat precipitadament de la graella. 

Després d’aquesta sonora ensopegada, Mediaset la va col·locar a Cuatro per presentar juntament amb Flipy el concurs ‘XXS’. El 2012 va tornar a Telecinco amb ‘Todo el mundo es bueno’, el que va suposar un nou fracàs en la seva trajectòria com a presentadora. Després de diversos anys amb projectes menors a diferents cadenes, Antena 3 va recuperar el 2014 la model com a col·laboradora de ‘El Hormiguero’. El 2017, va tornar a exercir com a copresentadora a ‘Ninja warrior’

Marta Torné

Marta Torné ha anat intercanviant les seves facetes de presentadora i actriu a totes les cadenes. La seva etapa per la televisió nacional va començar el 2004 com a col·laboradora del debat de ‘Gran hermano’ i de ‘TNT’, ‘late night’ presentat per Jordi González. Després de passar per altres formats de Telecinco com‘Pecado original’ i ‘El programa del verano’, va arribar a Antena 3 com una de les protagonistes de ‘El Internado’

Després del final de la sèrie, el 2010, va fitxar per laSexta per presentar el ‘talk show’ ‘Algo pasa con Marta’ a la tarda de la cadena, però va ser retirat al cap de poques setmanes a causa del seu baix rendiment. El 2012 va tornar a Antena 3 amb un paper principal a la tercera temporada de ‘Los protegidos’,i un any més tard es va incorporar a la sèrie diària ‘Gran reserva, el origen’ a les sobretaules de La 1. 

La seva relació amb Cuatro va arribar el 2014 amb la fugaç ‘Dreamland’, i aquell mateix any va tornar a Telecinco per copresentar el ‘late night’ ‘Hable con ellas’, en substitució de Beatriz Montañez. El 2015, la cadena principal de Mediaset va confiar en ella per agafar les regnes de ‘Cámbiame’, on es va quedar fins al 2017. 

Marta Torné a ‘El internado’, ‘Gran reserva, el origen’ i ‘Cámbiame’.

Eva Hache

Una de les còmiques més reconegudes del nostre país, Eva Hache, va començar a fer els seus primers passos a la petita pantalla fent monòlegs a Paramount Comedy. També va ser un dels rostres de ‘La hora chanante’ a començaments dels 2000, abans de desembarcar a la televisió nacional amb ‘El club de la comedia’ (Antena 3). En els seus inicis també es troben altres projectes com ‘Splunge’ (TVE) i ‘La noche con Fuentes y cía’ (Telecinco).

Després del seu naixement a finals de 2005, Cuatro va fitxar Eva Hache per convertir-la en el rostre del seu ‘late night’, on va presentar durant tres temporades ‘Nit Hache’. En aquesta mateixa cadena també va participar a ‘Saturday night live’, l’adaptació espanyola de l’històric format nord-americà. 

El 2011 va recuperar la seva faceta de presentadora a laSexta, i va ser l’escollida per conduir la tornada de ‘El club de la comedia’ a televisió. Atresmedia va decidir prescindir de la humorista després que fes ‘Guasabi’ per a Cuatro, un programa de càmera oculta que tan sols va aguantar una emissió a la graella. Posteriorment, ja el 2016, va tornar a Telecinco com a jurat de ‘Got talent’

Eva Hache a ‘Noche Hache’, ‘El club de la comedia’ i ‘Got talent’

Carolina Ferre

Igual que Nuria Roca, Carolina Ferre va començar la seva etapa televisiva a Canal 9. Després del seu pas per l’autonòmica valenciana va passar a formar part de Telecinco com a copresentadora de ‘Fiebre del domingo noche’ (1999). A la cadena de Fuencarral va quedar-se fins al 2006, un període en què va substituir Emma García a ‘A tu lado’ (2003), va presentar el debat de ‘Gran hermano’ (2003), va copresentar ‘Día a día’ (2004) i es va posar al capdavant d’‘Esta cocina es un infierno’ (2006). 

El 2007 va arribar a laSexta sense massa èxit. Ferre va ser l’encarregada d’agafar les regnes de ‘Tres en raya’, una reinvenció de ‘Vip noche’ que no va arrelar entre el públic. Després d’un fugaç pas per la cadena verda, va fer el salt a Cuatro com a col·laboradora de ‘Channel nº4’ i posteriorment va aterrar a TVE amb ‘Yo estuve allí’. El 2008 va tornar a laSexta amb ‘De patitas en la calle’, però va córrer la mateixa sort que amb el seu anterior projecte a la cadena. 

El 2011 es va atrevir a concursar a‘Tu cara me suena’, en què es va convertir en una de les grans sorpreses de l’edició i es va guanyar l’afecte del públic. A més, va substituir Carolina Cerezuela al jurat durant la seva baixa per maternitat en la segona temporada. Després de convertir-se en un dels rostres de Ten amb ‘Vidas en orden’ (2017), actualment presenta ‘À punt directe’ a À punt. Al llarg de la seva trajectòria, ha passat per altres autonòmiques, com TV-3 i 8tv. 

Carolina Ferre a ‘Esta cocina es una infierno’, ‘Tres en raya’ i ‘Tu cara me suena’.

Yolanda Ramos

Un dels projectes més destacats de Yolanda Ramos és ‘Homo zàping’. El programa d’esquetxos d’Antena 3 la va catapultar a la fama a nivell nacional, i després del seu final el 2005, va fitxar per ‘Buenafuente’ com a col·laboradora. El 2006 va passar a formar part de l’equip de laSexta, on va col·laborar a ‘El intermedio’ durant dues temporades. A més, també va ser membre del jurat a ‘El club de Flo’. 

A partir del 2009 va encadenar aparicions en diversos programes d’humor com ‘Saturday night live’ (Cuatro), ‘La escobilla nacional’ (Antena 3), ‘El club del chiste’ (Antena 3) o ‘Al ataque show’ (Telecinco). El 2014 es va unir a l’equip de ‘Hable con ellas’,on va protagonitzar una mediàtica polèmica amb José Luis Moreno al reclamar-li en directe 25.000 pessetes. 

El 2014 va treballar a TVE com a col·laboradora de ‘El pueblo más divertido’ i un any més tard va tornar a Telecinco com a jurat de ‘¡Vaya fauna!’. El 2016 es va convertir en una de les concursants de la cinquena edició de ‘Tu cara me suena’, i va oferir moments que ja formen part de la història del programa. 

Yolanda Ramos a ‘El intermedio’, ‘Hable con ellas’ i ‘Tu cara me suena’.

Florentino Fernández

Florentino Fernández mai li ha faltat treball a televisió. El nom de l’humorista va començar a ser conegut pel públic gràcies a ‘Esta noche cruzamos el Mississipi’ (Telecinco), ‘late night’ en què interpretava mítics personatges com Lucas Grijánder o Crispín Klander. Després de la seva cancel·lació, va continuar treballant juntament amb Pepe Navarro a ‘La sonrisa del pelícano’ (Antena 3) durant 1997.

Un any més tard va tornar a Telecinco amb ‘El informal’,que va aguantar en emissió fins al 2002. Durant aquell temps també va demostrar la seva faceta com a actor a ‘7 vides’. La seva següent destinació va ser La 1, on va capitanejar ‘El show de Flo’ durant dues temporades. En aquesta mateixa cadena va tornar a participar el 2005 amb ‘Splunge’, després d’una breu tornada a Antena 3 com a copresentador d’‘UHF’

Notícies relacionades

Acompanyat per Emilio Aragón, Florentino Fernández va ser l’encarregat de donar la benvinguda als espectadors de laSexta durant els seus primers minuts el 2006. A la cadena verda va quedar-se fins al 2007 amb ‘El club de Flo’, i el seu següent gran projecte va ser ‘Tonterías las justas’. Després de la seva cancel·lació a Cuatro, el programa va continuar amb el mateix equip a Neox sota el nom d’‘Ora movida’. 

La seva relació amb Atresmedia va continuar amb ‘Así nos va’ (2013), format emès en les sobretaules de laSexta, i amb la tercera edició de ‘Tu cara me suena’. El 2014 va tornar a Mediaset amb ‘Killer karaoke’ i ‘Sopa de gansos’ a Cuatro, i a més, va col·laborar amb ‘Gran hermano 15’ per convertir-se en el ‘súper maligno’. Un dels seus projectes més recents ha sigut ‘Dani&Flo’, cancel·lat després d’un any en antena. 

Florentino Fernández a ‘El informal’, ‘Tonterías las justas’ i ‘Así nos va’.