Salut

Aquesta és l’hora límit per prendre’s l’últim cafè del dia

Aquestes són les persones que no haurien de beure cafè mai més

La venda de cafè i de menjar per emportar arriba als quioscos de Barcelona

Surten a la llum els beneficis del cafè per perdre pes: ho asseguren els experts

Aquesta és l’hora límit per prendre’s l’últim cafè del dia
1
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

El cafè està considerat per molts com un producte imprescindible per afrontar un dia. Des que es desperten fins a la nit, els amants de la cafeïna troben un moment per prendre’s la tassa que els mantingui desperts. No obstant, fer un ús abusiu d’aquesta substància estimulant pot repercutir negativament en l’organisme, i causar dependència i multitud d’alteracions, entre les quals figura l’insomni.

Per aquesta raó, és important dosificar el consum de cafè perquè no sigui excessiu i, sobretot, conèixer quins són els horaris adequats per començar i deixar de prendre’l.

Hora límit

Tal com demostra un estudi sobre els efectes del cafè recentment publicat per The Guardian, l’última tassa s’hauria de prendre sis hores abans d’anar a dormir. Aquesta xifra equival al període que la cafeïna es manté a l’organisme i, per tant, afecta el seu nivell d’activació .

Notícies relacionades

Així mateix, els experts involucrats en aquest informe remarquen la importància que el consum d’aquesta substància estimulant sigui una cosa «equilibrada», per la qual cosa prendre massa cafè amb prou marge respecte a les sis hores resulta igualment perjudicial per a la salut i també pot provocar insomni. «Es tracta de mantenir-lo anivellat, sense grans alts i baixos», sosté l’entrenador del son Nick Littlehales.

Efectes de l’olor

Segons l’article del diari britànic, no és necessari ni tan sols prendre un xarrup de cafè, n’hi ha prou d’olorar-ne l’aroma. «Pot millorar la memòria i estimular l’estat d’alarma», estableixen recolzant-se en els resultats d’un estudi sobre 80 joves d’entre 18 i 22 anys publicat el 2019.