Salut

Surten a la llum els beneficis del cafè per perdre pes: ho asseguren els experts

Aquestes són les persones que no haurien de beure cafè mai més

La venda de cafè i de menjar per emportar arriba als quioscos de Barcelona

Surten a la llum els beneficis del cafè per perdre pes: ho asseguren els experts
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pèrdua de pesestà lligada directament al metabolisme de l’organisme, un terme que comprèn tots els processos físics i químics pels quals es consumeix energia. Per tant, accelerar el metabolisme donarà lloc a un increment del catabolisme, que consisteix en la descomposició de nutrients i, en absència d’aquests, de teixits.

D’aquesta manera, aprimar-sees converteix en una meta més assequible quan, amb un metabolisme accelerat, es cremen més calories amb el mateix esforç físic. Per aquesta raó, productes tan presents en la rutina de moltes persones com el cafè es poden acabar convertint en els aliats perfectesper aconseguir aquests objectius.

Taxes metabòliques

Comunament, el cafè i el te són begudes activadores que s’utilitzen per mantenir-se despert, ja sigui consumint-ne una tassa al matí o en altres moments puntuals de la jornada. No obstant, aquestes substàncies, riques en cafeïna i catequina respectivament, també poden resultar realment útils a l’hora de perdre pes.

Tal com recull una multitud d’estudis científics, el consum de cafeïna pot suposar un increment de fins a l’11% en la taxa metabòlica. Alguns d’aquests informes han demostrat que les persones que n’ingerien tres tasses al dia cremaven fins a 100 calories addicionals diàries.

Notícies relacionades

Passa una cosa semblant amb el te, que conté una substància coneguda com a catequina, els efectes de la qual també inclouen un augment de la taxa metabòlica i, per tant, de les calories que es cremen. Segons un altre estudi, combinar la dieta amb el consum d’aquestes infusions, sobretot en el cas del te vermell i el te verd,ajuda a perdre 1,3 quilograms més de mitjana.

Consum abusiu

Amb tot, es pot destacar que el consum abusiu de cafè pot resultar perjudicial per a la salut, ja que provoca tremolors, insomnii fins i tot problemes cardiovasculars. Per això, sempre és recomanable acudir a un especialista per planificar les dosis diàries de cafè adequades per a l’organisme i el metabolisme, així com les activitats amb què se’n pot combinar el consum.