FIRA ESTRATÈGICA

Puigneró: «Si hi hagués hagut un cas de coronavirus al Mobile, hauria sigut la fi per a tothom»

El conseller assegura que l'organització es va plantejar obrir amb «la meitat d'espais buits», fet que dona una «imatge fatal»

puignero

puignero

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha advertit aquest dijous de les conseqüències que hauria tingut que el Mobile World Congress (MWC), que s’havia de celebrar a finals de mes a Fira de Barcelona, hagués registrat algun cas de coronavirus.

«Si per desgràcia hagués sortit un cas de coronavirus al MWC, això hauria sigut la fi per a tothom», ha dit Puigneró en un esmorzar informatiu de Foment del Treball i PwC, que ha comptat també amb el president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre.

El conseller ha lamentat que precisament en aquesta edició estava «tot controlat», amb referència que no s’havia convocat cap vaga, com la de taxis o de transport públic d’anys anteriors.

«Aquest any ho teníem tot perfecte. Era el MWC més tranquil de la història i apareix un fenomen exterior –en al·lusió al coronavirus– que comença a fer caure peces de dòmino i porta aquesta por escènica», ha explicat Puigneró.

Ha indicat que les administracions i la GSMA, l’associació organitzadora del congrés mundial de mòbils, van debatre tres opcions, entre les quals figurava continuar amb la present edició amb «la meitat d’espais buits» als pavellons per la caiguda de diversos expositors que finalment van cancel·lar la seva participació.

Ha defensat que això dona una «imatge fatal», ja que el MWC es realitza per a les empreses, per la qual cosa també es va plantejar ajornar el congrés a abans de l’estiu, si bé això també posava, segons el seu parer, en un problema a Fira de Barcelona, ja que la institució acull altres salons i es desconeixia com anava a ser l’evolució del coronavirus i si les empreses expositores tornarien a sufragar la despesa de la seva participació.

Notícies relacionades

«Al final, la cancel·lació era l’única manera», ha assegurat Puigneró, que ha asseverat que totes les administracions i la GSMA s’han conjurat perquè el MWC 2021 sigui el millor de tota la història.

«No hi ha dubte que la GSMA vol continuar fent el MWC a Barcelona i així serà», ha emfatitzat Puigneró, que ha posat de relleu que el Mobile dona a Barcelona un intangible de marca que la posiciona com a capital digital mundial.