Avís de l'OCU

Alerta d'un possible frau en la venda d'unes cremes antiarrugues per internet

Els usuaris que les accepten se subscriuen sense saber-ho a una compra obligatòria de 99 euros al mes sense rebre res a canvi

trivix

trivix

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Organització de Consumidors i Usuaris ha demanat a la fiscalia que investigui un possible frau en la venda d’unes cremes de les quals s’ofereixen mostres gratuïtes a internet, però que els usuaris que les accepten se subscriuen sense saber-ho a una compra obligatòria de 99 euros al mes sense rebre res a canvi.

Així ho assegura l’OCU en un comunicat, en què precisa que es tracta de les cremes antiarrugues Lutrevia Youth Cream, Tryvix Cream i Renuvaline, de les quals s’ofereixen mostres gratuïtes per internet a canvi de pagar les despeses d’enviament.

L’organització ha rebut diverses reclamacions de persones afectades que han donat les seves dades, han pagat les despeses d’enviament i han patit càrrecs en els seus comptes sense haver efectuat cap tipus de compra.

L’OCU considera que es tracta “d’un clar engany” perquè "en cap moment” adverteixen els usuaris de la subscripció obligatòria de 99 euros mensuals.

Lletra petita

Només, prossegueix l’organització, ho fan en la lletra petita dels termes i condicions d’ús, en què assenyalen que si no es cancel·la la subscripció abans de 14 dies, es passarà de forma automàtica a una subscripció mensual, per la qual suposadament enviaran noves mostres a canvi de pagar 99 euros mensuals.

Notícies relacionades

“És impossible que els afectats cancel·lin la subscripció perquè els usuaris en cap moment no saben de forma prèvia que se’ls cobrarà. A més, la majoria nega haver rebut cap producte”, remarca l’OCU.

Per això, ha presentat la denúncia davant de la fiscalia i, mentrestant, demana als afectats que acudeixin a qualsevol de les diferents unitats policials per interposar una denúncia per “aquest clar engany”. 

Temes:

Consum