L'escàndol de la carn podrida a la Xina també esquitxa McDonald's al Japó

La subsidiària japonesa ha deixat de vendre peces de pollastre fregit subministrades per la companyia Husi

Les pràctiques de l’empresa càrnia Husi, que distribueix per a cadenes com McDonalds i Pizza Hut, han fet la volta al món. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

EFE / Tòquio

La subsidiària japonesa de McDonald's ha anunciat aquest dimarts que ha deixat de vendre peces de pollastre fregit, ja que un 20% de les que servia eren subministrades per la companyia xinesa Husi, que ha estat tancada a la Xina després de ser acusada de vendre carn en mal estat.

En un comunicat, McDonald's Holdings Japan ha explicat que va deixar de vendre ahir al Japó els seus McNuggets de pollastre "després de confirmar la denúncia" que la cadena de televisió de Xangai Dragon TV va realitzar el cap de setmana en un reportatge. La firma, que subministra carn a diverses empreses de menjar ràpid de la regió de Xangai, ha falsificat sistemàticament la data de caducitat de part del gènere que venia, segons mostra el programa.

Notícies relacionades

McDonald's Japó ha explicat que ha cancel·lat el seu acord de compra amb Husi i que ja ha trobat altres proveïdors alternatius a la Xina i Tailàndia, encara que no ha precisat quan tornaria a vendre aquell producte. "Demanem perdó als nostres clients pels inconvenients i la preocupació. Ho lamentem moltíssim", ha explicat la subsidiària japonesa de la coneguda cadena d'hamburgueseries en el text.

Les accions de l'empresa, que els últims temps té dificultats operatives, van tocar el seu nivell més baix en un any i mig i van perdre un 0,35% al tancament de la sessió a la Borsa de Tòquio. La cadena de televisió xinesa va mostrar en el reportatge imatges gravades en una planta càrnia de Husi on es veia el personal recollint carn de terra i llançant-la a la maquinària processadora. A més d'altres irregularitats, també es mostrava com els trossos de pollastre McNuggets descartats pels controls rutinaris de les autoritats eren reprocessats una vegada rere l'altra fins que superaven el control.