ACUSACIONS A LA TELEVISIÓ

McDonald's, Kentucky Fried Chicken i Pizza Hut van vendre carn podrida a la Xina

Les autoritats han clausurat per seguretat alimentària un proveïdor carni dels gegants de menjar ràpid

Les pràctiques de l’empresa càrnia Husi, que distribueix per a cadenes com McDonalds i Pizza Hut, han fet la volta al món. / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts

La Companyia Alimentària Husi de Xangai, un proveïdor carni de diverses cadenes de menjar ràpid a la capital econòmica de la Xina com McDonald's, KFC i Pizza Hut, ha estat tancada per les autoritats locals de seguretat alimentària, al ser acusada a la televisió de vendre carn en mal estat.

Un funcionari de l'Administració Municipal d'Alimentació i Medicaments del Govern de Xangai va confirmar aquest dilluns el tancament de les instal·lacions de Husi per portar a terme una investigació dels fets.

Un comunicat de disculpes

Tant McDonald's com Yum! Brands, que controla KFC i Pizza Hut, es van disculpar, en un comunicat, i la segona va avisar que alguns productes podrien deixar d'estar disponibles durant cert temps al país a causa de la suspensió de compres a Husi.

Segons va denunciar aquest cap de setmana un reportatge de la televisió Dragon TV, la firma va falsificar sistemàticament la data de caducitat de part de la carn que venia a aquestes cadenes, que també van suspendre les seves compres a Husi.

La cadena de Xangai va mostrar imatges gravades a l'interior d'una planta càrnia de la companyia clausurada en què es veia el personal recollint carn de terra i llançant-la a la maquinària processadora.

També es mostrava com els trossos de pollastre McNuggets descartats pels controls rutinaris de les autoritats eren reprocessats una vegada i una altra fins que superaven el control.

Manipulació de la data de caducitat

Dragon TV també va mostrar un correu electrònic intern enviat per l'equip de gestió de Husi als seus empleats, en què els exigia que augmentessin la data de caducitat de 10 tones de carn de vedella congelada.

Aquesta carn, segons la informació, ja pudent i d'un color verdós, també va ser reprocessada, recongelada i reempaquetada amb una nova data de caducitat.

Husi és la filial xinesa del Grup OSI, un conglomerat de processament alimentari amb seu a Aurora (Illinois, EUA). El seu personal a Xangai i a Pequín es va limitar a confirmar per telèfon que l'empresa està col·laborant amb les autoritats en la investigació, però va evitar fer comentaris sobre les acusacions.

25.000 tones

Notícies relacionades

La filial xinesa, que processa unes 25.000 tones d'aliments anuals, va rebre a principis d'aquest mateix any un premi a la seguretat alimentària del districte suburbà de Jiading a Xangai, on té una de les seves principals instal·lacions.

Els freqüents escàndols alimentaris a la Xina van esquitxar també el 2012 KFC, que va estar comprant a Xangai per als seus menús carn de pollastre amb excessius nivells d'antibiòtics durant dos anys, tot i ser-ne conscient, segons va denunciar una altra televisió i van dictaminar les autoritats locals.