Gurmetitzats

Espaisucre s'endolceix amb restaurant Essence

Després del tancament d'Espaisucre, l'escola amb el mateix nom oferirà sopars a la biblioteca

 

 

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El restaurant Espaisucre s'ha dissolt com un terròs de sucre al cafè. El febrer del 2000 va ser presentat com una fita planetària: el primer restaurant de postres del món, segons els seus amos, Jordi Butrón i Xano Saguer, associats amb Guillem Vicente i Reme Butrón. Un temps després, Espaisucre va ampliar horitzons amb una escola al carrer de Sant Pere Més Alt. No hi ha temps per a laments de sal perquè el restaurant torna amb un altre nom, Essence (finals de febrer o març), i ocuparà, a les nits, la biblioteca de l'escola.

Notícies relacionades

Jordi Butrón parla del que va ser i del que serà: «El restaurant va quedar com una activitat residual. Només cobríem despeses. Ens guanyem la vida amb les escoles [Barcelona, Ciutat de Mèxic i Bogotà], amb assessoraments [s'encarreguen de les postres de Dani García o Marea Alta]. Amb Essence vam recuperar l'essència: només postres. Tenim una voluntat pedagògica. Al capdavall som en una biblioteca. La idea és mostrar als comensals un vídeo en què s'explicaran els ingredients del que soparan i les tècniques».

Només 12 persones, armades amb tecnologia: en una tauleta disposaran d'informació del que menjaran. Rescataran preparacions rupturistes que fa 17 anys van dibuixar camins més enllà del merengue: trufa-mantega-avellana, poma-api-vinagre, cervesa-xicoira-cereal. Que s'aparti el 'fondant': torna la veritat.