GURMETITZATS
Nèstor Luján i la botifarra
Contundent homenatge gastronòmic al desaparegut escriptor
zentauroepp1898062 21 02 89 nestor lujan fotografia de joan cortadellas161117182949 /
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia va celebrar amb unes mongetes amb morro i xoriço, un llenguado a la 'meunière' i un 'gigot' de cullera els 21 anys de la mort de Nèstor Luján, que, a la vista del menú elegit, va viure sense por cardiovascular. És fantàstic que l'Acadèmia reivindiqui la figura de Luján -i també la ventilació que impulsa el seu president, Carles Vilarrubí–, inobjectable escriptor gastro, erudit i sentimental. Més discutible és que se'l retrati sense visió crítica, com si la veritat única estigués en la botifarra i el que ha existit després fos detestable o sospitós. Necessitem més narradors sense prejudicis que encomiàstics fans del finat.
- LA INTRAHISTÒRIA DE LA CONTINUÏTAT DE XAVI El dia que Echevarría va emergir com a president del Barça
- La recepta d’Erra "S’ha de tractar Aliança Catalana com Vox"
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- CRISI HÍDRICA A CATALUNYA El final de l’emergència més a prop
- Tones de deixalles en una zona protegida del Besòs
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Transició energètica Les energies netes ja abasten el 50% de la generació elèctrica total a la UE
- El macrofestival d'escalada Climbing Madrid celebra l'esperit de superació
- Recomanacions ¿Com adormir-se ràpid en un avió?
- Tradicions ¿Utilitzes corbata diàriament? Compte, pot ser perillós