On Catalunya
L'ÚLTIM A INTERNACIONALITZAR-SE
Carles Gaig porta el seu caneló a Singapur
Obrirà al juny un local de cuina tradicional catalana

El futur restaurant, abans de les obres. /
carles Gaig està protagonitzant una d'aquelles històries que semblen increïbles però que, de tant en tant, es produeixen. Va aparèixer un anònim empresari coreà per la porta del seu restaurant barceloní, va menjar, va disfrutar i, a l'acabar l'àpat, li va proposar obrir un restaurant a Singapur, on viu. I Gaig no li va dir que no; només li va demanar veure on l'anaven a muntar. I l'empresari, un enamorat de la cuina catalana, li va donar els bitllets d'avió, així que Gaig no va tenir més remei que acceptar (se suposa que després de demanar-li consell al seu gran amic Nandu Jubany, que triomfa amb Foc a la mateixa ciutat asiàtica).
Allà va estar cinc dies de la setmana passada, comprovant la zona (a Dempsey, ple de jardins i cases nobles), tractant amb proveïdors, veient el local (tot envidriat, amb vistes a la densa vegetació que l'envolta), suggerint com hauria de ser la cuina ideal per a les seves necessitats… «Tot va ser positiu», recorda.
ES DIRÀ VENTANA / El restaurant, que obrirà a finals de juny, es dirà Ventana by Gaig (volia posar-li Finestra, però ja estava registrat), i es dedicarà a la cuina que domina amb mestria: catalana i tradicional. «Hi haurà fideuàs, arròs mariner amb gambes, el nostre caneló -¡és clar!-, coca d'escalivada, una ensaladilla russa molt nostra, bunyols de bacallà…», enumera el barceloní, que ja està fent proves a casa perquè el debut sigui impecable.
Notícies relacionadesGaig, que té un altre restaurant a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona (Porta Gaig) i firma amb Jubany la carta de l'Sport Hotel Hermitage Andorra, posarà al capdavant de l'establiment la seva filla Núria a la sala i el seu gendre Eduard Castellarnau a la cuina, a més d'enviar-hi un altre xef i un altre maitre per reforçar l'aposta durant els primers mesos. El preu mitjà de la carta se situarà en uns 70-80 euros.
Singapur -explica il·lusionat el cuiner- estima la cuina catalana. I és veritat. El seu és l'últim restaurant a arribar-hi, però abans hi han anat deixant empremta Santi Santamaria amb Santi (el cuiner va morir allà mateix durant una visita el febrer del 2011 al local que dirigia la seva filla Regina) i Pol Perelló (ex d'El Bulli). Foc era, fins a l'aterratge de Gaig, l'últim a portar la gastronomia catalana a la ciutat asiàtica.
- Motociclisme Un veloç Àlex Márquez s’apropia de la MotoGP a Silverstone
- Festa diürna Sis de cada 10 discoteques de Barcelona ja ofereixen sessions de tardeig
- Protecció de la infància Teófilo va abusar de la menor de la DGAIA un any abans de l’acollida
- Projecte Stolpersteine Joan Riba no va anar a la División Azul: una llamborda daurada a Barcelona reconeix una víctima dels nazis
- 6 finals en 7 anys El Barça vol engegantir el seu regnat amb la quarta Champions