contactes polítics

Una delegació del PNB visita els polítics presos a Lledoners

Esteban i Ortúzar intervenen en un acte a Foment per interessar-se per la situació a Catalunya

asset-4735902el-presidente-del-pnv alta

asset-4735902el-presidente-del-pnv alta

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala

Una delegació del PNB ha acudit a la presó de Lledoners per visitar els polítics presos pel procés. Formen part d’aquest grup de polítics bascos Andoni Ortúzar, president del PNB, i Aitor Esteban, portaveu d’aquest partit al Congrés dels Diputats, segons ha pogut saber aquest diari.

En aquest centre penitenciari hi ha l’exvicepresident i líder d’ERC Oriol Junqueras, els exconsellers Jordi TurullJoaquim FornJosep RullRaül Romeva i els antics líders de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat, Jordi Sànchez; i d’Òmnium cultural, Jordi Cuixart.

Notícies relacionades

Els representants del PNB, juntament amb Joseba Aurrekoetxea, han participat prèviament en una jornada en la patronal Foment del Treball on s’han interessat per la situació política i econòmica a Catalunya, segons les fonts consultades. Des d’aquest partit s’ha mostrat sempre molt interès i preocupació per l’evolució de la situació a Catalunya.

De fet, el lehendakari Íñigo Urkullu va tenir un paper essencial com a mediador durant els dies previs a la declaració unilateral d’independència (DUI) per part del que llavors era president Carles Puigdemont.