selecció estelar

Els cinc restaurants preferits del xef Paolo Casagrande

El xef de Lasarte, tres estrelles Michelin sota la direcció de Martín Berasategui, escull els seus top 5 de Barcelona

Ferran Imedio

On Barcelona -  Els cinc restaurants elegits per pablo Casagrande / MONTSERRAT COMESAÑA

Sala del restaurante Can Vallès. MAITE CRUZ

CAN VALLÈS

La mitjana i el caneló

La seva carta no és gaire llarga, però la treballen molt bé, amb producte de qualitat i sense històries estranyes. M’agrada anar-hi per menjar una mitjana amb patates o un caneló, dues icones d’aquest restaurant, que també destacaria pel seu bon servei. 


Alain Guiard i Marc Martin, de La Mundana. IRIS MARTÍNEZ

LA MUNDANA

Proposta desenfadada

Sempre en surto amb ganes de tornar-hi. Alain [Guiard] i Marc [Martin] cuinen de luxe. M’agrada la seva proposta desenfadada i la manera de tractar el producte. ¡I té un mèrit impressionant que ofereixin una carta tan àmplia amb una cuina tan petita!


El xef de Daruma, Takenori Mito, al teppanyaki de Daruma. ALBERT BERTRAN

DARUMA

Japonès senzill

El més fàcil seria recomanar un japonès com Koy Shunka, que té una merescuda estrella Michelin, però prefereixo suggerir Daruma, un local més anònim i senzill, amb 
una interessant relació qualitat-preu i un teppanyaki. Sempre que hi he anat he menjat molt bé.


Ever Cubilla, de Rías de Galicia. JOAN PUIG

RÍAS DE GALICIA

Per a un homenatge en forma de mariscada

A vegades em faig un homenatge en aquest restaurant, ideal per a una mariscada. Començo picant (escopinyes, percebes, escamarlans...), segueixo amb una cranca, que em fa tornar boig, i acabo amb arròs de marisc o d’espardenyes. Em recorda els primers amics a Espanya; eren gallecs i amb ells disfrutava del marisc de la seva terra.


Max i Stefano Colombo, de Xemei. AUGUST BLÁZQUEZ I RUBÍ

XEMEI

Plats típics de Venècia

Italià, com jo. Venecià, gairebé com jo, que soc de Treviso, a 20 quilòmetres de Venècia. Vaig a aquest restaurant a menjar com a casa. Receptes senzilles de plats típics de la meva terra. I gens cars: sardines, espaguetis amb diferents salses... En realitat, productes d’aquí cuinats com allà.