cacera de plats
La recepta del suflé de xocolata de Jordi Roca que fa sospirar
El pastisser ensenya a Pau Arenós com aconseguir una massa lleugera en un vídeo pròxim i relaxat
La tercera temporada de ‘Cata mayor’, maridada amb aigua Vilajuïga, supera el seu equador. Tornem a Girona i a l’establiment dels germans Roca, El Celler de Can Roca. Joan, Josep i Jordi tornen a l’acció amb l’obertura el 4 de juny del Mas Marroch, espai de casaments reconvertit en restaurant, i el 23, de la casa principal, El Celler. Aquesta vegada el protagonista és el petit, Jordi Roca, reconegut com un dels millors pastissers del món.
I quin ingredient fa sospirar els amants de les coses dolces? La xocolata. La recepta que Jordi Roca ensenyarà al periodista Pau Arenós és un suflé de xocolata. Lleuger i... saludable? Ja ho veurem. El vídeo està gravat amb elegància i sensibilitat per Zeta Media Lab, en un ambient relaxat i pròxim. Jordi Roca pateix distonia, que se li manifesta amb una gravíssima pèrdua de la veu i amb l’engarrotament del coll. Aquesta circumstància fa molt especial el vídeo, plantejat amb assossec i atenció.
Per descomptat, el menor dels Roca dona a Arenós diferents recursos perquè el suflé tingui èxit i creixi al forn i no s’enfonsi com una obra de mala arquitectura. Com diu el cap de pastisseria d’El Celler, les postres són aptes per als intolerants a la lactosa i els celíacs: bona notícia.
Notícies relacionadesLa web sèrie ‘Cata mayor’ ha arribat a la seva tercera temporada amb receptes glorioses com els calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare de Jordi Roca; el suquet de Ferran Adrià; el bacallà amb cocotxes de Martín Berasategui, la paella de Javier i Sergio Torres i els bunyols de vent de Christian Escribà.
L’objectiu de la sèrie és desafiar els cuiners i les cuineres –la majoria amb estrelles i en les llistes dels millors restaurants del món– a preparar plats d’arrel popular i mostrar els procediments que transformen una recepta quotidiana en una d’excepcional.
tercera temporada
La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.
La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.
El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.
El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.
El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.
El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.
La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.
Temporades anteriors
Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.
10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Equipament De sala infantil a laboratori
- Investigació oberta Mossos rastreja el GPS del mòbil de Jonathan Andic per reconstruir els seus passos
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 Comprovar Loteria Nadal 2025: consultar si el meu dècim té premi
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Borrasca atlàntica per Sant Esteve El temporal ja deixa registres de 90 litres, onades de fins a nou metres i alertes per crescuda dels rius
- INCIDÈNCIA PER LA SOBREPOBLACIÓ DE FAUNA SILVESTRE Catalunya és la segona comunitat amb més trams de carretera amb més perill per accidents amb senglars i cérvols
- Primer impacte econòmic El primer mes de pesta porcina ha costat més de 62 milions d’euros a les empreses exportadores catalanes
- Arancha González Laya: «S’ha de buscar una líder de l’ONU capaç de guiar la institució enmig de la tempesta»
- De la clatellada dels EUA a la reducció europea: viatge a la despesa minvant en ajuda humanitària
