'CATA MAYOR'

El suquet que Ferran Adrià va aprendre quan començava a cuinar

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós

ON BARCELONA

El segon capítol de la tercera temporada de ‘Cata Mayor’, que patrocina Aigua Vilajuïga, revela una intimitat, que el cuiner Ferran Adrià explica al periodista Pau Arenós, presentador de l’espai. ¿Quin va ser el primer plat que va aprendre en una cuina professional? Un suquet, i és la mateixa cassola de pescadors que li va ensenyar el seu mestre Miquel Moy la que ha elegit per als espectadors de la websèrie. Un plat, doncs, amb un gran calat emotiu i nostàlgic.

El primer problema a l’hora de plantejar l’episodi és que Adrià no té restaurant des que va tancar El Bulli, així que va proposar gravar amb l’equip de Zeta Media Lab al restaurant Estimar de Rafa Zafra i Anna Gotanegra, una referència en el tractament del peix i el marisc i amb establiments a Madrid i Barcelona. Les gambes i els escamarlans que aconsegueixen a la llotja de Roses són de la mida del braç d’un nen petit.

Rafa acompanya Adrià durant tot el procés, a més de tenir a punt les preparacions necessàries per portar la recepta a bon port.

Feia molt temps que Adrià no cuinava davant d’unes càmeres professionals, cosa que dona a l’episodi un caràcter excepcional. Les patates i l’escórpora són el cor d’aquest ranxo, en el qual l’aigua de mar resulta recomanable, però que pot ser substituïda per aigua amb sal. ¿El resultat? Un tros de Mediterrani en cada cullerada.

La tercera temporada de Cata Mayor va començar d’una manera excel·lent amb la recepta de calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca. Joan Roca havia d’assistir-la però la cuinera, amb mig segle d’experiència, va prendre velocitat i ‘va passar’ del seu ajudant. Això sí, li va permetre assistir a la degustació. 

tercera temporada

Els bessons conviden a menjar Pau Arenós un arròs cuinat a casa d'un d'ells.

Aconseguir un resultat de primera és més fàcil del que sembla amb les instruccions precises del xef basc.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.

Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscallera al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icones en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ en el nostre canal de Youtube