SESSIÓ EXTRA DE COMIAT

Márquez s'entrena amb nens, dos dies abans d'entrar a la sala d'operacions

L'heptacampió es passa tot el cap de setmana al circuit de Rufea ensenyant motocròs a 20 xavals, de 10 a 13 anys, d'Espanya, Anglaterra, Croàcia i Itàlia

«La recuperació de l'operació a l'espatlla esquerra no serà fàcil i veurem com arribo al primer test de Malàisia», reconeix preocupat Marc

rozas46110725 rufea  1 diciembre 2019 marc m rquez  en rufea foto  alejand181202102638

rozas46110725 rufea 1 diciembre 2019 marc m rquez en rufea foto alejand181202102638

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Marc Márquez ho ha guanyat tot aquest any. Ha conquistat la Triple Corona, al convertir-se, de nou, en campió del món, proporcionar-li un nou títol de constructors, el núm. 24, a Honda i fer quel’escuderia Repsol Honda fos la millor del món. Ha guanyat més que ningú, nou grans premis (EUA, JerezLe MansAssenSachsenringMotorlandThalandiaJapó i Malàisia), totes les carreres que ha acabat (14) les ha acabat al podi i s’ha convertit en el pentacampió del món més jove de MotoGP, a falta de tres carreres. Per si faltava alguna cosa, ha tret 76 punts, és a dir, tres grans premis, més de tres victòries (75) a l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), que ha tornat a quedar subcampió.

“I, ara, des de ja, des d’aquest mateix cap de setmana, ja no soc campió, ja soc un més, començo el 2019 amb zero punts, així que cal començar de nou. Com cada any”, va comentar Márquez aquest cap de setmana, en el circuit de Rufea (Lleida), on, tres dies abans d’operar-se de l’espatlla esquerra, la mateixa que se li ha sortit de lloc més de 20 vegades aquest any, ha estat entrenant-se al màxim amb un grup de 20 joves, d’entre 10 i 13 anys, 17 nois i 3 noies, procedents d’Espanya, la Gran Bretanya, Croàcia i Itàlia, escollits per a l’anual Allianz Júnior Motor Camp, en el qual també participa el seu germà Àlex i l’entrenador de pista dels dos, José Luis Martínez, excampió d’Espanya de motocròs.

Marc Márquez rep els 20 nens que estan treballant amb ell en el circuit de Rufea. / ALEJANDRO CERESUELA

Márquez no ho diu, però està molt preocupat, igual que el seu entorn, amb aquesta delicada operació, que està en mans del prestigiós doctor Xavier Mir. Havien d’haver-la avançat, però els compromisos després de renovar el ceptre de MotoGP ha fet impossible reduir el període de recuperació, que, diuen, serà de sis setmanes i que l’heptacampió del món vol reduir-les a cinc. El que és evident és que Márquez no arribarà al cent per cent als primers entrenament del 2019, que se celebraran a Sepang (Malàisia), la primera setmana de febrer. Això ell tampoc ho explica, però la recuperació, que, probablement, li impedirà pujar a la moto, el té molt inquiet.

“Jo també vaig ser nen i sé que ells no oblidaran aquests dies a Rufea. A més, jo, tot i que sembli mentida, també aprenc moltes coses d’aquests nens”

Marc Márquez

Pilot oficial de Repsol Honda i heptacampió del món

Molt més, per les seves paraules a Rufea, que l’arribada de Jorge Lorenzo al ‘team’ Repsol Honda. O la progressió oferta per la Ducati ‘Desmosedici’ en mans de ‘Dovi’, Danilo Petrucci, Jack Miller i ‘Peco’ Bagnaia. O la millora de la Suzuki d’ Àlex Rins. O l’enganxada entre Valentino Rossi Maverick Viñales per saber, del cert, si la Yamaha millora o no. Res de tot això l’inquieta tant al pilot de Cervera (Lleida) com que l’operació surti bé i la recuperació compleixi els terminis o els redueixi. “La recuperació d’aquesta espatlla esquerra serà lenta i no serà fàcil, veurem com arribarà al primer test de Malàisia, al febrer”, va assenyalar inquiet l’heptacampió.

Marc Márquez explica alguns trucs als nens de l’Allainz Júnior Camp en la pista de Rufea. / ALEJANDRO CERESUELA

“M’encanta veure cada any els vídeos dels xavals aspirants al campus, alguns d’ells tenen molt nivell i cada vegada em resulta més difícil quedar-me només amb 20. I cada any aprenc una cosa nova dels nois. Jo també vaig ser nen, jo també em tornava boig per les motos de nen i jo també vaig somiar que un pilot dels grans em fes classe o s’entrenés amb mi. Cap d’ells oblidarà aquests dies a Rufea, segur, i jo m’ho passo molt bé” ha explicat Marc, que s’aboca en el campus. Fins al punt que, dijous passat, va finalitzar el test de Jerez a les cinc de la tarda i va arribar a casa a les 12 de la nit, però divendres ja estava alliçonant els nois, amb qui seguirà fins aquest migdia, quan haurà de preparar-se per acudir a la gala de la  FIM com a flamant campió del 2018.

L’arribada de Jorge Lorenzo

Notícies relacionades

Després dels test de cara al 2019 a Cheste i Jerez, Márquez ha dit que “han deixat bones sensacions, tot i que encara queda molt treball a l’hivern perquè quan arribem a Sepang al febrer ja hi haurà poc marge de canvi. En qualsevol cas, és la tònica dels últims anys, en val més evolucionar una miqueta que intentar canvis radicals o experiments i que després no funcionin”.

I sobre Jorge Lorenzo ha reconegut que “el company sempre és el primer rival, tot i que tots dos ens ajudarem mútuament a fer que la moto funcioni. I després, en la pista estic segur que jo aprendré d’ell i ell de mi. És Jorge Lorenzo. El nom ja ho diu tot, és un campió i un pilot molt ràpid, segur que la seva adaptació serà ràpida, ja ho està sent. Per la meva part intentaré posar-l’hi difícil en cada carrera”.

Temes:

Marc Márquez