RECLAMEN MESURES

Unes 55.000 persones demanen a Cartagena la recuperació del Mar Menor

Consideren que aquesta «massiva convocatòria aconseguirà que es posi en marxa ja, sense dilacions ni excuses, les mesures que s'han retardat molt temps.

undefined50661733 graf9401  cartagena  murcia   30 10 2019   unas 55 000 perso191030215407

undefined50661733 graf9401 cartagena murcia 30 10 2019 unas 55 000 perso191030215407 / Marcial Guillen

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Unes 55.000 persones, segons fonts de la Policia Nacional, han recorregut aquest dimecres els carrers de Cartagena per reclamar a les autoritats estatals, regionals i locals la recuperació del Mar Menor.

Convocats per la Federació d’Associacions de Cartagena i Comarca, la marxa ha partit de la Alameda de San Antón una mica després de les 18.00 hores i ha recorregut aquest carrer, ha vorejat la plaça d’España, ha passat pel passeig d’Alfonso XIII fins a arribar a l’Assemblea Regional on s’ha llegit un manifest.

En aquest manifest, llegit per la novel·lista María Dueñas, demanen que tots els que no siguin «competents per salvar el Mar Menor, facin un pas enrere i deixin que d’altres més compromesos activin les solucions més urgents».

Consideren que aquesta «massiva convocatòria aconseguirà que es posi en marxa ja, sense dilacions ni excuses, les mesures que s’han retardat molt temps. Marcarà un abans i un després».

Compromís i ferma voluntat

El manifest assenyala que «amb el compromís i la ferma voluntat de tots aconseguirem que les generacions venidores heretin un mar net, radiant i sanejat. El petit paradís que sempre va ser i no el vergonyant pesar d’aigües tèrboles i peixos morts en què s’ha convertit».

Finalment, demana «que aquestes consignes que crideu continuïn ressonant, que no se silenciï el crit: ’Salvem el Mar Menor’».

Malgrat que els convocants no volien lligar aquesta protesta amb cap moviment polític, a la manifestació hi han participat representants de tots els partits polítics.

Notícies relacionades

Concretament, s’hi han sumat diversos consellers del Govern regional, com Antonio Luengo i Manuel Villegas; a més de polítics de Cs, com la vicepresidenta del Govern, Isabel Franco; el secretari regional del PSOE, Diego Conesa i la presidenta del PSOE, Cristina Narbona. També hi han acudit representants d’Unides Podem, com Juan Carlos Monedero, i de Més País, el seu candidat regional Óscar Urralburu, entre d’altres.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha traslladat el compromís de l’Executiu amb la recuperació del Mar Menor. «El Mar Menor agonitza. Avui milers de persones surten al carrer a Cartagena per fer una crida d’auxili i exigir responsabilitats. El nostre compromís està amb la seva regeneració. Apressa actuar, treballar junts per convertir-lo en un exemple de prosperitat sostenible», ha escrit en el seu compte personal de Twitter, en un missatge que ha acompanyat amb l’etiqueta ‘SOSMarMenor’.

Temes:

Múrcia Ecologia