‘Buon appetito!’

Doppietta: un italià diferent

Aquest restaurant de Sant Antoni no és ni una pizzeria ni una trattoria, ni ho fia tot a la pasta. Tampoc és una salumeria tot i que serveix formatges i embotits, a més de plats calents del país transalpí per compartir

9 restaurants italians amb bon gust

5 plats desconeguts de la gastronomia italiana

Doppietta: un italià diferent
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Un restaurant italià no necessàriament ha de ser un restaurant de pasta o una pizzeria. O una trattoria. ¿Per què no pot ser una salumeria on tastar bons formatges i bons embotits de totes les regions transalpines i on rematar la feina compartint bons platillos d’aquell país i bevent els seus vins? Doncs és clar que pot ser, i ho demostra el Doppietta, el germà petit del Benzina, separats per la paret mestra que comparteixen aquests locals a Sant Antoni (passatge de Pere Calders, 4 i 6).

Doppietta

Passatge de Pere Calders, 4. Barcelona

Telèfon: 93.349.72.39

Preu mitjà (sense vi): 25 €

Una idea gastronòmica senzilla però sòlida en un lloc càlid i agradable que juga amb propostes fredes i calentes. Entre les primeres, a més de les làcties i les càrnies ja citades, les conserves i adobats que preparen allà mateix, com les melmelades casolanes, els bolets xiitake en salsa de soja, les olives i les tàperes.

I entre les segones, hi destaquen les minicroquetes de formatge grana padano amb maionesa de tòfona, l’albergínia a la parmesana amb stracciatella i, sí, també alguna elaboració amb pasta, i molt bona, com testifiquen els ‘cavatelli’ amb ‘ragoût’ blanc (sense tomàquet) de pollastre i pecorino.

Notícies relacionades

La rematada final ha de passar, tant sí com no, pel tiramisú, dels millors de Barcelona i que agradarà fins i tot els que fugen dels dolços.

Els caps de setmana, Doppietta ho està petant d’allò més amb el seu ‘brunch’ ‘all’italiana’. De 13.30 a 15.30 hores, hi ha bufet lliure de ‘formaggi’, xarcuteria, amanides i ous i després et serveixen un plat calent a la taula  (pasta, ‘risotto’, ‘polpette al sugo rosso’ –són mandonguilles–...); tot, per 25 €, incloent-hi una beguda (cervesa, vermut o aperol spritz) i unes postres o cafè a escollir. Amb raó hi ha llista d’espera.