El 30 de maig
Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava
Es diu Al Kostat del Mar i està ubicat a l’Hotel Finca Victoria de Begur
Jordi Vilà (Alkimia): «La vida m’ha donat un avís»
Jordi Vilà llança el «rebel, reivindicatiu i batallador»‘Manual d’Autodefensa de la Cuina Catalana’
La terraza del restaurante Al Kostat del Mar, en el Hotel Finca Victoria. /
Jordi Vilà ha iniciat un nou projecte, però no a Barcelona, el seu hàbitat natural, sinó a la Costa Brava. El xef que dirigeix Alkimia (una estrella Michelin) , AlKostat, Vivanda i la botiga de menjars Va de Cuina, a més d’encarregar-se de la gastronomia de Fàbrica Moritz, ha obert Al Kostat del Mar al nou hotel de luxe Finca Victoria. És a la platja de Sa Riera de Begur (carrer del Mar, 4) i obrirà oficialment el 30 de maig.
«Com indica el seu nom, serà com Al Kostat de Barcelona però amb més pes dels peixos, els arrossos i la brasa perquè és a Begur», avança Vilà, que tindrà com a home de confiança al capdavant dels fogons Álex López, que en els últims anys havia dirigit els de restaurant homònim a la capital catalana. A la carta hi ha ensalada russa a la brasa, mongeta verda amb patata i botifarra de perol, fideus de mar a la cassola, mar i muntanya com fricandó de tonyina...
La carta de vins serà «més concentrada» que la del seu germà barceloní (molt més extensa i completa perquè comparteix celler amb Alkimia) i se centrarà en «vins catalans, alguns de naturals i diverses referències clàssiques». El tiquet mitjà rondarà el 60 euros.
També un xiringuito a la platja
El nou projecte de Vilà estarà obert gairebé tot l’any, ja que només tancarà els mesos més durs de l’hivern, probablement gener i febrer, i té com a afegit Cala Bar, un xiringuito a la platja només per als hostes de l’hotel, i el bar de la piscina. Servirà ostres, canapès, llaunes, aperitius, sandvitxos... «Coses senzilles i fàcils de menjar, però ben fetes, amb molt afecte i sempre amb el nostre toc», comenta Vilà.
L’hotel, a un minut de la platja, ha reconvertit una finca de 3.800 metres quadrats que pertanyia a una adinerada família belga i que havia acollit festes als anys 60 i 70 als quals acudien polítics i representants del món de la cultura i l’art.
38 habitacions
L'establiment de cinc estrelles compta amb 38 habitacions i suites que costen a partir de 295 euros la nit, algunes amb terrasses privades, dutxes a l’aire lliure o piscines petites. Hi ha opcions amb vistes al mar (des d’allà es veuen les illes Medes) o a la muntanya.
Al Kostat del Mar es converteix en el segon restaurant de la Costa Brava la direcció gastronòmica del qual va a càrrec d’un xef amb estrella Michelin; l’altre és Candlelight (s’Agaró), amb la firma de Romain Fornell(Caelis).
Proves a Barcelona
Vilà i el seu equip arriben justets a l’obertura, ja que el subministrament del gas ha arribat aquesta setmana, de manera que han anat realitzant totes les proves de plats a Barcelona. Un motiu d’estrès que Vilà es pren amb la calma que busca i necessita després d’haver tingut un infart cerebral que atribueix a l’estrès de la seva professió.
«Volia, i vull, estar més tranquil, però també vull donar un paraigua professional a un equip de gent que porta amb mi 17, 15, 10 anys sense que depenguin de la meva presència en tot moment. Segurament, si omplís el meu restaurant cada migdia i cada nit amb 20 persones a 400 euros el cobert no faria res més, però no és així i he de pagar factures».
Per això ha acceptat el projecte d’Al Kostat del Mar i que, al seu dia, apostés per obrir botigues de menjar preparat sota la insígnia Va de Cuina. En tenia dues, una a Sarrià i una altra a Sant Antoni. Però acaba de tancar aquesta última perquè no li veu recorregut si no hi ha una desena o més de locals. «Com que no és possible, mantinc la meva aposta però venent a altres botigues, com Petramora o El Corte Inglés, i apujaré el nivell de l’oferta de Sarrià per convertir-la en la millor de Barcelona».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- L’èxit de dues campiones del món Jenni i Esther conquisten Amèrica
- Crisi per la gestió del temporal Vilaplana va acostar Mazón amb el seu cotxe fins al Palau el 29-O
- Un tècnic en alça El deixeble de Pep que n’ha après ràpid
- Tràfic Com saber si la meva balisa V16 està homologada?
- CIBERCONDRIA ¿Què és la cibercondria? Un de cada quatre espanyols s’autodiagnostica a internet en comptes d’acudir al metge
- Acord amb InmoCaixa La Generalitat compra més de 1.000 vivendes a La Caixa per reforçar el parc públic de lloguer en 15 municipis catalans
- Pintures de Sixena La jutge rebaixa la pretensió de Sixena d’"interrogar" els tècnics del MNAC i només permet "obtenir informació" per elaborar un tercer cronograma
- Judici als Pujol El fiscal rebat els Pujol: «S’han volgut convertir rumors polítics en causes de nul·litat»
